Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λα Πάλμα - Θα επιχειρήσουν να απεγκλωβίσουν σκυλιά - «Φυλακίστηκαν» από τη λάβα του ηφαιστείου

Λα Πάλμα – Θα επιχειρήσουν να απεγκλωβίσουν σκυλιά – «Φυλακίστηκαν» από τη λάβα του ηφαιστείου

Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα είναι κάτι παραπάνω από ενεργό στο νησί Λα Πάλμα. Πώς εγκλωβίστηκαν τα σκυλιά.

Περικυκλωμένα από τη λάβα που εξακολουθεί να ξεπηδά από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα, τέσσερα σκυλιά παραμένουν αποκλεισμένα σε αυλή, στο Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά. Για να επιβιώσουν έχουν επιστρατευτεί drones που τους ρίχνουν τροφή από τον αέρα, ενώ ειδικοί καταστρώνουν σχέδια για τον απεγκλωβισμό τους.

Εν τω μεταξύ, δεν λέει να ησυχάσει το ηφαίστειο. Χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να σωθούν, όμως οι τέσσερις σκύλοι αποκλείστηκαν σε αυτή την υπερυψωμένη αυλή, περικυκλωμένοι από ηφαιστειακή στάχτη και λάβα.

Επί τρεις εβδομάδες τα ζώα επιβιώνουν με λίγη τροφή που τους ρίχνουν από τον αέρα, με drone. Τώρα οι χειριστές θα προσπαθήσουν να τα σώσουν με δίχτυ που θα το μεταφέρει ένα μεγαλύτερο drone.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

Πώς θα γίνει η επιχείρηση διάσωσης

Ο Χαβιέ Περέιρα, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας drone δήλωσε: «Είτε θα τα βγάλουμε είτε θα μείνουν εκεί. Αν υπάρχει άλλη επιλογή διάσωσης, ας γίνει. Αν δεν υπάρχει και είναι η τελευταία, θα πάμε να τους σώσουμε».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πώς θα καταφέρουν να βάλουν τα ζώα στο δίχτυ, δηλαδή πως θα τα παγιδεύσουν, για να τα απομακρύνουν το ένα μετά το άλλο. Επιπλέον, η επιχείρηση πρέπει να γίνει γρήγορα έτσι ώστε το drone να μη χάσει ταχύτητα ενώ πετά πάνω από τη λάβα, λένε οι χειριστές.

Ένα μήνα μετά την πρώτη έκρηξη, ποτάμια λάβας εξακολουθούν να ρέουν στις πλαγιές καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμα τους. Δύο χιλιάδες σπίτια και άλλα κτίρια κάηκαν, ενώ οι χιλιάδες εκτοπισμένοι κάτοικοι χάνουν τις ελπίδες για σύντομη επιστροφή στα σπίτια τους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024