Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο σολίστ κιθάρας Μιχαηλάγγελος Νιάρχος και το τρίο του θα μας ταξιδέψουν στην Λατινική Αμερική και την Ευρώπη

Ο σολίστ κιθάρας Μιχαηλάγγελος Νιάρχος και το τρίο του θα μας ταξιδέψουν στην Λατινική Αμερική και την Ευρώπη

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στο Rockwood Athens

Ο σολίστ κιθάρας Μιχαηλάγγελος Νιάρχος με το τρίο του (Αλέξανδρος Τζιαφάς στα κρουστά και Διονύσης Κασκούρας στο κοντραμπάσο) θα μας ταξιδέψουν στις μουσικές της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης (Flamenco, Tango, Salsa, Bossa Nova, Samba, Boleros και πολλά άλλα).

Ένα μικρό ορχηστρικό σύνολο γεμάτο εκπλήξεις, με έντονο το διεθνές λαϊκό στοιχείο και με μία πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση στην ελληνική μουσική.

Χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς είναι ο έντονος ρυθμός που αγκαλιάζει τις πιο αγαπημένες μελωδίες που καθιερώθηκαν στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στο Rockwood Athens (Βασ. Ηρακλείου 2 & Πατησίων 46, Μουσείο, Αθήνα).

Λίγα λόγια

Ο Μιχαηλάγγελος Νιάρχος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 6 ετών με δάσκαλο τον Δημήτρη Τουμανίδη και ολοκλήρωσε τη σπουδή του οργάνου στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη το 2009. Έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς κλασικής κιθάρας, με κορυφαία διάκριση το 1ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας στη Νάξο, το 2009.

Εμφανίζεται από το 2004, σε Φεστιβάλ και Θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού (Φεστιβάλ Αθηνών – Ηρώδειο & Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Παρνασσός», Θέατρο «Παλλάς», Domus Art Festival & Prokopios Art Festival Νάξου, Summer Island Music Festival Σάμου, Prayner Konservatorium Βιέννης, Κρατική Όπερα Σμύρνης, Κρατική Όπερα Σαμψούντας) και στα ακόλουθα Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας (Βιέννης, Βελιγραδίου, Σεβίλλης, Kόμπλετζ, Αλεσσάντρια, Γκαρνιάνο, Βόλου, Κοζάνης, Βέροιας, Λάρισας, Νάξου, Πάτρας, Ανωγείων)

Σημαντικές συμπράξεις του

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (στο Concerto no. 1 του M.C. Tedesco, Θεσσαλονίκη 2013)

«Συμφωνιέτα» Αθηνών (σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2018)

Κουιντέτο εγχόρδων με τους : Διονύση Βερβιτσιώτη, Περικλή Τιμπλαλέξη, Γιάννη Αθανασόπουλο, Αλέξανδρο Κασαρτζή και Δημήτρη Τσεκούρα (Πρώτη παγκόσμια εκτέλεση των έργων Affection & No answer του Βασίλη Ρακόπουλου, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018) και με τους Al di Meola, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Σταύρο Λάντσια, Γιώργο Νιάρχο, Βασίλη Ρακόπουλο, Σάμι Αμίρη, Μπάμπη Τσέρτο, Janet Kapuya, Μανώλη Λιδάκη, Μπάμπη Στόκα, Βασίλη Λέκκα.

Από το 2016 μέχρι προσφάτως, συνεργαζόταν με το Μίκη Θεοδωράκη, αναλαμβάνοντας τη διασκευή έργων του συνθέτη για κιθάρα.

Το 2017 κυκλοφόρησε η δισκογραφική του δουλειά με τίτλο « Influencias », συμπεριλαμβάνοντας έργα από την κλασική, latin, flamenco και ελληνική μουσική.

Την ίδια χρονιά, διασκεύασε για σόλο κιθάρα το έργο « Επιτάφιος », των Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Ρίτσου. Η διασκευή του έργου κυκλοφόρησε το 2018, σε βιβλίο-cd, από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.

Από το 2007 μέχρι σήμερα, διδάσκει ως καθηγητής κιθάρας σε Μουσικές Σχολές, Ωδεία, Μουσικά Φεστιβάλ και Φεστιβάλ Κιθάρας της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αποτελεί μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Καθηγητών Κιθάρας EGTA – Hellas και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του
“Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου”.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024