Αν και το Android, το λειτουργικό σύστημα της Google, βρίσκεται εγκατεστημένο σε περισσότερες από τρία δισεκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο, τα ίδια τα τηλέφωνα της αμερικανικής εταιρείας είναι η αλήθεια ότι δεν έχουν κερδίσει αξιόλογα μερίδια αγοράς. Κύριος λόγος για αυτό, αν και δεν υπολείπονται χαρακτηριστικών, φαίνεται να είναι ότι πολύ απλά δεν είναι ευρέως γνωστές στο καταναλωτικό κοινό. Ειδικά σε σύγκριση με brands όπως της Samsung ή της Apple.

Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι η Google επιχειρεί να προσελκύσει νέους καταναλωτές με δέλεαρ ένα νέο, δικό της επεξεργαστή, ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά σε επίπεδο λογισμικού και αρκετά προσιτή τιμή.

Έτσι, ανακοινώθηκε το νέο της ζευγάρι smartphones, των Pixel 6 και Pixel 6 Pro, τα οποία είναι οι πρώτες συσκευές της εταιρείας που φοράνε το τσιπ Google Tensor, αντί για κάποιον επεξεργαστή της Qualcomm όπως συνέβαινε κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι το Google Tensor είχε ανακοινωθεί επίσημα τον Αύγουστο.

Το Pixel 6 (οθόνη 6,4 ιντσών) θα διατίθεται στα 599 δολάρια, δηλαδή 100 δολάρια χαμηλότερα σε σχέση με το περυσινό Pixel 5. Το μεγαλύτερο Pixel 6 Pro (οθόνη 6,7 ιντσών), με περισσότερο premium σχεδιασμό και καλύτερη κάμερα, θα έχει τιμή εκκίνησης τα 899 δολάρια, επιχειρώντας να αντιπαρατεθεί ευθέως τις ναυαρχίδες iPhone 13 και Samsung Galaxy S21 5G.

Βασικά στοιχεία του εξοπλισμού τους είναι οι αποκλειστικές ικανότητες του λογισμικού που εκπορεύεται από το Tensor τσιπ. Χαρακτηριστική η λειτουργία αφαίρεσης αντικειμένων από μία φωτογραφική λήψη ή η λειτουργία αφαίρεσης της «θολούρας» ενός κινούμενου αντικειμένου σε μία φωτογραφία. Επιπλέον, το Tensor θα προσφέρει και περισσότερες δυνατότητες φωνητικών εντολών στις συσκευές, όπως η υπαγόρευση μηνυμάτων και η δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης σε ένα chat.

Οι συσκευές θα «τρέχουν» το νέο Android 12, το οποίο βέβαια δεν θα είναι αποκλειστικό στα Pixel, ενώ η Google υπόσχεται πέντε χρόνια αναβαθμίσεων ασφαλείας, έναντι μόλις δύο χρόνων που ίσχυε με τις προγενέστερες συσκευές της εταιρείας.

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr