Τα νέα κρούσματα κοροναϊού αυξήθηκαν κατά 7% την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη, τη μόνη ήπειρο όπου η τάση είναι αυξητική, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην τελευταία έκθεσή του για την πανδημία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα 2,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα κοροναϊού και περισσότεροι από 46.000 θάνατοι, αριθμοί συγκρίσιμοι με αυτούς που αναφέρθηκαν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Οι χώρες με τα περισσότερα περιστατικά είναι η Βρετανία, η Ρωσία και η Τουρκία.

Από τα 2,7 εκατ. νέα κρούσματα παγκοσμίως, τα 1,3 αφορούν στην Ευρώπη, όπου η τάση παραμένει ανοδική εδώ και τρεις εβδομάδες. Περισσότερες από τις μισές χώρες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ ανέφεραν αύξηση κρουσμάτων, σημειώνει το Associated Press.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ περιλαμβάνεται η Ρωσία, η οποία καταγράφει νέα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων από την αρχή της πανδημίας, ενώ η Βρετανία έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Ιουλίου.

Η Ρωσία πασχίζει να αυξήσει την εμβολιαστική κάλυψη, η οποία παραμένει στο χαμηλό επίπεδο του 32% παρά την υψηλή διαθεσιμότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Η Ρωσία είναι εξάλλου η χειρότερα πληγείσα χώρα της Ευρώπης με περισσότερους από 225.000 επιβεβαιωμένους θανάτους από Covid-19.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr