Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Michael J.Fox - Συγκέντρωσε 1 δις δολάρια για την ανακάλυψη της θεραπείας του Πάρκινσον

Michael J.Fox – Συγκέντρωσε 1 δις δολάρια για την ανακάλυψη της θεραπείας του Πάρκινσον

O ηθοποιός διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον το 1991

Ο γνωστός ηθοποιός Michael J.Fox είχε όνειρο να γίνει ηθοποιός και γι’ αυτό μετακόμισε όταν ήταν ακόμη έφηβος, από τον Καναδά στο Λος Άντζελες.

Η καριέρα του πήγαινε πολύ καλά, το 1991 όμως και σε ηλικία μόλις 29 ετών, ο Michael J.Fox διαγνώστηκε με σύνδρομο Πάρκινσον.

Δύο χρόνια μετά την δημοσιοποίηση του προβλήματος της υγείας του, ίδρυσε το Foundation for Parkinson’s Reasearch, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να χρηματοδοτηθούν έρευνες για την θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον.

Το ίδρυμά του έχει μαζέψει μέσα σε 20 χρόνια το αστρονομικό ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Μπορεί η επιστημονική κοινότητα να μην έχει καταφέρει να βρει ακόμα την θεραπεία για την νόσο του Πάρκινσον, αλλά ο ηθοποιός δήλωσε στο περιοδικό Variety ότι ο οργανισμός που έχει ιδρύσει, έχει βοηθήσει πολύ να εξελιχθούν νέες θεραπείες που δίνουν στους ασθενείς καλύτερη ποιότητα ζωής.

«Αυτές οι θεραπείες έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο. Έχουν καλυτερεύσει την ζωή τους. Κι εγώ απολαμβάνω τη ζωή περισσότερο. Είμαι καλύτερα σήμερα απ’ ότι όταν ήμουν 35 χρονών. Μπορώ να κάθομαι και να είμαι ήρεμος. Αυτό δεν μπορούσα να το κάνω 25 χρόνια πριν» δήλωσε ο ηθοποιός.

O Michael J.Fox είναι αισιόδοξος ότι οι βιοδείκτες (biomarkers) θα βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου, μειώνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες σοβαρής πάθησης.

«Αν βρούμε τρόπους να την αναγνωρίσουμε προτού εμφανίσει συμπτώματα, αν μπορούμε να παίρνουμε μια τρίχα και να τη διαγιγνώσκουμε, τότε  μπορούμε με προληπτικά μέτρα να την χτυπάμε πριν εκδηλωθεί», σχολίασε, προσθέτοντας «Είμαι αφοσιωμένος σε αυτό το σκοπό, δεν θα σταματήσω μέχρι να τα καταφέρω».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024