Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζήσε το Τώρα

Ζήσε το Τώρα

Επί δεκαετίες μιλάμε για την «τεχνολογία του μέλλοντος». Τώρα, τα επιτεύγματα του παρόντος βρίσκονται - κυριολεκτικά - στο χέρι μας και μας επιτρέπουν να χαιρόμαστε την καθημερινότητα στο έπακρο.

I.
Άδραξε την κάθε στιγμή

Για να ζήσεις τη ζωή σου στο έπακρο, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να τολμήσεις. Και η λέξη «προετοιμασμένος» έχει τεράστια σημασία.

Πόσο τολμηρός και προετοιμασμένος είσαι για μία «έκρηξη» αδρεναλίνης; Θα δοκίμαζες κάποιο extreme sport; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο αφού τα extreme sports είναι από τις καλύτερες ευκαιρίες για να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου, να δοκιμάσεις νέα πράγματα και ναι, να ξεκινήσεις ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης.

Ακούγεται κλισέ αλλά τις εμπειρίες που θα ζήσεις εκεί θα τις θυμάσαι για πάντα. Εννοείται ότι θα βοηθήσουν σε αυτό και οι άπειρες φωτογραφίες και τα λεπτό-προς-λεπτό βίντεο που θα τραβήξεις, ειδικά αν το κινητό σου είσαι εξοπλισμένο με πανίσχυρη κάμερα, όπως εκείνες των Xiaomi 11T και Xiaomi 11T Pro (παρεμπιπτόντως δεν θα σε προδώσουν ποτέ τη λάθος στιγμή, αφού φημίζονται για την αξεπέραστη διάρκεια της μπαταρίας τους).

.

Αφού συνεχίζεις να διαβάζεις μάλλον έχεις καταλήξει στο ότι είσαι τολμηρός, οπότε είναι μία καλή ώρα να γνωρίσεις τις πολλές επιλογές σου και να αδράξεις τη στιγμή.

Ευτυχώς δε χρειάζεται να πας μακριά για να δοκιμάσεις τα επίπεδα της αδρεναλίνης σου. Η Ελλάδα είναι ένας τόπος ευλογημένος για τους λάτρεις των extreme sports που μπορείς να βρεις σε κάθε γωνιά της και κάθε διαφορετικό. Ένα πράγμα να θυμάσαι μόνο. Δεν υπάρχει πολύ ή λίγο extreme. Extreme είναι αυτό που νιώθεις εσύ ως υπέρβαση σου. Ακόμα και η πεζοπορία σε μια απλή διαδρομή.

Μπάντζι τζάμπινγκ

Εμπνευσμένο από τους τελετουργικούς δύτες του Βανουάτου, το σύγχρονο άθλημα της πτώσης από μια κατασκευή που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο ενώ είσαι δεμένος με ελαστικό σκοινί διαδόθηκε με τα πρώτα οργανωμένα εμπορικά άλματα του Νεοζηλανδού επιχειρηματία Έι Τζέι Χάκετ.

Ράφτινγκ

Οι λάτρεις του Ράφτινγκ περιηγούνται σε ορμητικά σημεία με βαθμό δυσκολίας από το ένα έως το πέντε (οτιδήποτε πάνω από αυτό θεωρείται ανέφικτο) μέσα σε ένα φουσκωτό σκάφος. Μεγάλη προσοχή στο τι θα πάρεις μαζί σου στο back pack καθώς πολύ πιθανό να χρειαστείς μία δεύτερη αλλαξιά από ρούχα και παπούτσια καθώς και μία αδιάβροχη θήκη για το Xiaomi 11T ώστε να μη διακινδυνεύσεις τις φωτογραφίες που θα βγάλεις.

Και ένα trivia, έτσι για την ιστορία: Πιστεύεται ότι η πρώτη βάρκα για ράφτινγκ ότι κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1840! Βέβαια η εμπορική δραστηριότητα του αθλήματος ξεκίνησε έναν αιώνα αργότερα….

.

Αναρρίχηση Βράχου

Όποιον ρωτήσεις να σου πει για αναρρίχηση, τα Μετέωρα θα είναι η σίγουρη απάντηση. Από κει και πέρα υπάρχει και ο βράχος της Βαρυμπόμπης, το Κυπαρρίσι Λακωνίας και η Κάλυμνος που προσφέρουν πολύ καλές συνθήκες για bouldering. Η Βαρασόβα στην Αιτωλοακαρνανία θα σε ικανοποιήσει επίσης. Για πιο κοντά υπάρχει η Πάρνηθα.

Parapente

Θήβα και Αιτωλοακαρνανία είναι από τις γνωστές περιοχές και πολύ κοντά στην Αθήνα. Η Δράμα, η Καβάλα και τα Χανιά διαθέτουν επίσης καλές σχολές με εξοπλισμό.

Canyoning

Ο όρος είναι έτσι, αλλά σαφώς μιλάμε για φαράγγια. Η πιο γνωστή διαδρομή για φαράγγια στην Ελλάδα είναι αυτή στην Κρήτη, στο Φαράγγι της Σαμαριάς και πραγματικά είναι μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις. Την καλοκαιρινή περίοδο οι εκδρομές στη νότια μεριά των Χανίων ξεκινούν στις 6 το πρωί ώστε να μην έχει φτάσει ο ήλιος στο ανώτερο σημείο του όταν ξεκινάς. Είναι μια απόσταση τουλάχιστον 6 ωρών και θα δεις πολλούς τολμηρούς να το δοκιμάζουν, μάλιστα ανεξαρτήτως ηλικίας.

Καταδύσεις

Η αξία της κατάδυσης βρίσκεται στο περιβάλλον που βουτάς. Θες να απολαύσεις κοραλλιογενείς υφάλους, βιοποικιλότητα. Αν πας στη Σαντορίνη θα απολαύσεις και υποθαλάσσιες επιχώσεις και το ηφαίστειο. Στην Παλιά Καμένη και τη Θηρασιά είναι από τα ιδανικότερα σημεία.

Γενικά η Σαντορίνη αξίζει μόνο γι΄αυτό. Στην Κεφαλλονιά θα κάνεις κατάδυση στη Μελισσάνη. Στη Τζιά στο λιμάνι για να δεις τον Βρετανικό, το βυθισμένο πλοίο. Στη Ζάκυνθο και στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο θα θαυμάσεις τα υποθαλάσσια σπήλαια.

Απαθανάτισε κάθε στιγμή

Με την τεράστια δύναμη της μπαταρίας του Xiaomi 11T και στην ταχύτατη φόρτιση του Xiaomi 11T Pro θα έχεις το κινητό σου μαζί, σε όλη τη διάρκεια της μοναδικής αυτής εμπειρίας.

Σε συνδυασμό με τον οκταπύρηνο MediaTek Dimensity 1200ULTRA, τον πιο δυνατό επεξεργαστή της MediaTek μέχρι σήμερα, το Xiaomi 11Τ θα σου προσφέρει τις 5G ταχύτητες και multitasking δυνατότητες που χρειάζεσαι για να μπορείς να κάνεις ακόμη και live streaming τις συναντήσεις σου με την περιπέτεια.

Κι ακόμη κι αν η ευκαιρία για… ρίσκο έρθει ξαφνικά, το Xiaomi 11T Pro χάρη την πρώτη παγκόσμια εφαρμογή της ιδιόκτητης τεχνολογίας 120W Xiaomi HyperCharge μέσα σε μόλις 10 λεπτά φόρτισης, σου επιτρέπει να μιλήσεις έως και 11 ώρες στο τηλέφωνο, να εξερευνήσεις το άγνωστο επί 5 ώρες με την εφαρμογή πλοήγησης, ή να γυρίσεις έως και δύο ώρες βίντεο στα 1080p για να κατταγράψεις κάθε λεπτό των περιπετειών σου.

Μπορεί να ακούγεται αδιανόητο, όμως γίνεται εφικτό μέσα από τις καινοτόμες τεχνολογίες που λάνσαρε η Xiaomi όπως η παράλληλη φόρτιση με χρήση δυο διαύλων, δομή μπαταρίας δύο κυψελών, MTW, εφαρμογή Graphene σε μπαταρία ιόντων λιθίου και τεχνολογία Mi-FC.

Και μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε ό,τι αφορά την ασφάλειά της, αφού διασφαλίζεται με πιστοποίηση TÜV Rheinland Safe Fast-Charge System, καθώς και μέσα από τις 34 σημεία ελέγχου ασφαλούς φόρτισης που διαθέτει το Xiaomi 11T Pro, την παρακολούθηση θερμοκρασίας σε πραγματικό χρόνο και άλλες καινοτομίες Xiaomi.

Χάρη στην μπαταρία 5000 mAh με τεχνολογία Xiaomi Turbocharge 67W η συσκευή σου φορτίζει από το 0 στο 100% μέσα σε μόλις 36 λεπτά – κι έτσι είναι απολύτως διαθέσιμη για ό,τι κι αν βάλεις στο μυαλό σου.

Σε εκδόσεις 8GB+128GB και 8GB+256GB τα Xiaomi 11T Pro και Xiaomi 11T μπορούν να χωρέσουν κάθε μοναδική στιγμή σου, ενώ παράλληλα αποτελούν πραγματικά κοσμήματα στο χέρι σου με τα μοναδικά χρώματα με brushed finish, Meteorite Gray, Moonlight White και Celestial Blue.

Και αν τα αποκτήσεις μέχρι και τις 24/10 (ή την εξάντληση των αποθεμάτων), έρχονται με δώρο μια Mi Robot Vacuum-Mop Essential, ένα από τα πιο δημοφιλή smart προϊόντα της Xiaomi για το σπίτι, ώστε να αναλάβει εκείνη το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα… κι εσύ, ανενόχλητος, να αφιερωθείς στην περιπέτεια.

.

II.
Δημιούργησε τις πιο ευκρινείς αναμνήσεις με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης

Κάθε μέρα μπορεί να κρύβει μια στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα

θα κρατήσει για πάντα. Και η κυριακάτικη βόλτα στο πάρκο ίσως φέρει στο δρόμο σου το πρώτο σου κατοικίδιο.

Η προσωπική μας ιστορία, αποτελούμενη από τα πράγματα που ορίζουν τον πυρήνα της προσωπικότητάς μας, γράφεται μέσα από μια σειρά από συμπτώσεις. Γνωριμίες που αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, έρωτες που χάνονται αλλά πρώτα καταφέρνουν να μας διαμορφώσουν.

Και αν οι άνθρωποι μένουν για πάντα στη μνήμη μας, πολλές λεπτομέρειες με σημασία σταδιακά ξεθωριάζουν. Γιατί οι περισσότεροι δεν κυκλοφορούμε με τηλεοπτικά συνεργεία που να καταγράφουν την κάθε μας μέρα.

Ένα κινηματογραφικό συνεργείο στην τσέπη σου

Βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι που δεν τα χρειάζονται – γιατί έχουν στην τσέπη τους εξοπλισμό εφάμιλλο εκείνου που κάποτε χρησιμοποιούσαν τα κινηματογραφικά συνεργεία. Το όνομα αυτού: Xiaomi 11T ή Xiaomi 11T Pro – Cinemagic. Και η τελευταία λέξη, ένα παιχνίδι μεταξύ του «κινηματογράφου» και της «μαγείας» να περιγράφει με μεγάλη ακρίβεια την ισχύ της κάμεράς τους, αλλά και των απίθανων δυνατοτήτων που προσφέρουν οι καινοτομίες τους.

Με τον flagship επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon™ 888 για κινητά να προσφέρει την απαιτούμενη ισχύ, τα νέα μοντέλα της Xiaomi φέρνουν στις φωτογραφίες και τα βίντεό μας τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης και μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε υλικό επαγγελματικού επιπέδου χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone μας.

Τρεις φωτογραφικές μηχανές που δεν θυμίζουν σε τίποτα smartphone

Το δυνατό αυτό «χαρτί» βρίσκει το μέγιστο της ισχύος του στο Xiaomi 11T Pro, που είναι εξοπλισμένο και με μια ισχυρή τριπλή κάμερα με κύριο φακό 108MP, 2x telemacro και υπερευρυγώνιο φακό 120°, αλλά και με εργαλεία που επιτρέπουν την πλήρη αξιοποίηση του εντυπωσιακού του hardware.

Για παράδειγμα, το Xiaomi 11T Pro διαθέτει λειτουργίες one-click AI Cinema, εγγραφή 8K και HDR10+, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να τραβήξουμε ακόμη πιο εεντυπωσιακά πλάνα με την ίδια έξυπνη τεχνολογία ISO που υπάρχει στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

.

Οι κορυφαίες στιγμές της ζωής σου ζωντανεύουν ξανά

Έτσι κάθε ξεχωριστή στιγμή της καθημερινότητάς μας καταγράφεται σε 4K για να διατηρεί για πάντα την αίγλη της πρώτης στιγμής, ενώ λειτουργίες όπως το Long Exposure με έξι διαφορετικά εφέ μπορεί να την καταστήσει απολύτως larger than life και κινηματογραφική.

Και χάρη στο ακουστικό zoom, κοιτάζοντας το βίντεο μπορεί ξαφνικά να δούμε μπροστά μας ακόμη και λεπτομέρειες που δεν είχαμε παρατηρήσει την ώρα που συνέβαιναν όλα – κάνοντας την εμπειρία μας ακόμη πιο πλούσια και ξεχωριστή.

Εστίασε στα σημαντικά

Κι επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάνεις πολύτιμες στιγμές ανησυχώντας για τη σπασμένη οθόνη του κινητού σου, αν αποκτήσεις το Xiaomi 11T ή το Xiaomi 11T Pro από τις 14/10 έως τις 13/11/2021, η Xiaomi σου προσφέρει δωρεάν αλλαγή οθόνης σε περίπτωση ατυχήματος. Φυσικά, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σου χρειαστεί. Και αυτό γιατί το Xiaomi 11T Pro προστατεύεται από το ισχυρότερο Gorilla Glass που έχει κυκλοφορήσει μέχει σήμερα: το Corning Gorilla Glass Victus.

.

.

III.
Βρες το peak της δημιουργικότητάς σου

Ερασιτέχνης φωτογράφος ή κινηματογραφιστής; Ή μήπως λάτρης της ψηφιακής ζωγραφικής; Είτε η δημιουργικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου, είτε ακόμη ψάχνεις αυτό που θα σε εμπνεύσει, εκτός από ερεθίσματα έχεις ανάγκη και από τα κατάλληλα εργαλεία για να σταματήσεις να αναβάλλεις για αύριο όλα όσα θα ήθελες να απολαμβάνεις σήμερα

Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες είναι μέσο αποσυμπίεσης, έκφρασης, εκτίναξης της δημιουργικότητας.

Και ψάχνουμε την έμπνευση παντού, κυρίως μέσα από το κινητό μας. Φωτογραφίες ανθρώπων που θαυμάζουμε, pinned εικόνες που θέλουμε να αποθηκεύσουμε και να θυμηθούμε ή να επεξεργαστούμε αργότερα, όλα βρίσκονται στην άκρη του χεριού μας.

.

Γι’ αυτό και η οθόνη του smartphone μας πρέπει να μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο τα χρώματα, το μήνυμα, την εικόνα. Τι καλύτερο λοιπόν για να ζήσουμε την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία από την ανθεκτική, επίπεδη οθόνη 6.67’’ 120Hz AMOLED των Xiaomi 11T και Xiaomi 11T Pro; Με 1 δισ. χρώματα και 1000 nits φωτεινότητα, καθετί στην αγαπημένη μας φωτογραφία μπορεί να μας εμπνεύσει και να πάει τη δημιουργικότητά μας ένα βήμα παραπέρα. Δεν είναι τυχαίο που η εξοπλισμένη με TrueColor, Dolby Vision και HDR10+ οθόνη τουXiaomi 11T Pro έλαβε βαθμολογία DisplayMate A+.

Όμως, ας το παραδεχτούμε… Πλέον, σπάνια δημιουργούμε μόνο για τον εαυτό μας. Η εποχή απαιτεί εξωστρέφεια και εμείς ανυπομονούμε όχι μόνο για τα μπράβο των δικών μας ανθρώπων αλλά και τα likes και τα σχόλια κάτω από τα posts των έργων μας.

Τα social media είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και όλοι ζηλεύουμε αυτόν τον καλλιτέχνη που με ένα απλό Instagram account έκανε το χόμπι του επάγγελμα και πλέον ζει, κάνοντας το dream job του.

Και επειδή ο φωτογραφικός εξοπλισμός δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε εύχρηστος αλλά και ούτε ιδιαίτερα οικονομικός τα smartphones έρχονται για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα…

Το Xiaomi 11T Pro με τριπλή AI κάμερα και πανίσχυρα χαρακτηριστικά που αποτυπώνουν κάθε στιγμή σε φωτογραφία κινηματογραφικής ποιότητας με ένα click!

Αντίστοιχα, το Xiaomi 11T δίνει εκείνο το κάτι παραπάνω σε κάθε φωτογραφία, απογειώνοντάς το με το τριπλό AI σύστημα καμερών και τη λειτουργία Long Exposure με 6 διαφορετικά εφέ.

Και εφόσον το έργο μας είναι έτοιμο, μπορούμε να το επεξεργαστούμε με την ταχύτατη απόκριση και τα εξαιρετικά γραφικά των Xiaomi 11T Pro και Xiaomi 11T.

Ακόμη πάντως κι αν δεν έχουμε σκοπό να το δείξουμε σε κανέναν, μπορούμε να ασχολούμαστε μαζί του όση ώρα χρειαστεί χωρίς ποτέ να κουράζονται τα μάτια μας, χάρη στη λειτουργία True Display που προσαρμόζει αυτόματα τη θερμοκρασία του χρώματος ανάλογγα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος καθώς και χάρη στο Reading Mode 3.0. Και χάρη στη λειτουργία True Color, το χρώμαα αποτυπώνεται με υψηλότατη πιστότητα κάτω από κάθε συνθήκη φωτισμού.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί να γίνεις ξαφνικά… καλλιτέχνης, συγκεντρώσαμε τους τρεις κυριότερους λόγους που ενέπνευσαν εμάς. Διάβασέ τους και πού ξέρεις; Μπορεί να σε πείσουνε.

Ένα πινέλο στο χέρι… μειώνει το στρες

Μελέτες έχουν δείξει πως 30-45 λεπτά ζωγραφικής μπορούν να διεγείρουν τον εγκέφαλο και να απελευθερώσουν την κορτιζόλη. Πρόκειται για την ορμόνη που μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και κάνει τον εγκέφαλό μας να δημιουργεί χωρίς πίεση.

Σημασία δεν έχει η ικανότητά μας να ζωγραφίζουμε. Το μόνο σημαντικό είναι η διαδικασία. Οι κινήσεις με το πινέλο στον καμβά ζωγραφικής μας βοηθάνε να χαλαρώσουμε και να συγκεντρωθούμε.

Το έργα τέχνης… νικούν τη θλίψη

Οι ψυχολόγοι συχνά συμβουλεύουν να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματά μας μέσα από την τέχνη!

Ζωγραφική ή σύνθεση μουσικής με κάποιο ευχάριστο θέμα, την ώρα που είμαστε λυπημένοι επιταχύνει την ικανότητα μας να συνεχίσουμε με νορμάλ ρυθμό τη ζωή, νικώντας τη θλίψη.

.

Αποτύπωσε σε μια εικόνα τα προβλήματα σου και… νίκησέ τα

Μια από τις μεθόδους θεραπείας της κατάθλιψης και άλλων ψυχικών διαταραχών, η οποία εφαρμόζεται εδώ και πολύ καιρό, είναι η έκφραση μέσω της ζωγραφικής ή της φωτογραφίας.

Στην ψυχοθεραπεία, πολύ συχνά οι ασθενείς χρησιμοποιούν ημερολόγιο εικόνων. Η ιδέα είναι εκεί να αποτυπώνουν τις δύσκολες σκέψεις, τους φόβους και τους στόχους τους.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024