Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Foxconn – Η εταιρεία που συναρμολογεί τα iPhone ετοιμάζει τώρα αυτοκίνητα

Foxconn – Η εταιρεία που συναρμολογεί τα iPhone ετοιμάζει τώρα αυτοκίνητα

Ο μεγαλύτερος εργολάβος συναρμολόγησης ηλεκτρονικών συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσίασε τα πρωτότυπα τριών ηλεκτρικών οχημάτων

Η Foxconn, ο ταϊβανέζικος τεχνολογικός γίγαντας που συναρμολογεί τα iPhone της Apple και πολλές ακόμα συσκευές άλλων εταιρειών, φιλοδοξεί να διευρύνει τις δραστηριότητές της ποντάροντας στην ηλεκτροκίνηση.

Ο μεγαλύτερος εργολάβος συναρμολόγησης ηλεκτρονικών συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσίασε τη Δευτέρα τα πρωτότυπα τριών ηλεκτρικών οχημάτων –ένα σεντάν, ένα SUV και ένα λεωφορείο.

Τα οχήματα κατασκευάστηκαν από την Foxtron, μια συνεργασία ανάμεσα στη Foxconn και την ταϊβανέζικ αυτοκινητοβιομηχανία Yulon Motors.

Το σεντάν σχεδιάστηκε από την ιταλική Pininfarina θα πωλείται τα επόμενα χρόνια εκτός Ταϊβάν από αυτοκινητοβιομηχανία που δεν έχει κατονομαστεί, αναφέρει το Reuters. Το SUV σχεδιάζεται να λανσαριστεί στην αγορά της Ταϊβάν το 2023 και θα φέρει την επωνυμία της Yulon.

Το δε λεωφορείο, που θα φέρει το σήμα της Foxtron, θα χρησιμοποιηθεί σε αρκετές πόλεις της νότιας Ταϊβάν στο πλαίσιο συμφωνίες με τις τοπικές αρχές μεταφορών.

Η Foxconn, επισήμως γνωστή ως Hon Hai Precision Industry Co Ltd, θέτει επίσης στόχο να προσφέρει εξαρτήματα ή υπηρεσίες για το 10% των ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2027.

Αυτό το μήνα αγόρασε ένα εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων της νεοσύστατης Lordstown Motors Corp στο Οχάιο των ΗΠΑ, ενώ τον Αύγουστο απέκτησε εργοστάσιο ημιαγωγών στην Ταϊβάν, με το οποίο σκοπεύει να καλύψει την αυξημένη ζήτηση για μικροτσίπ αυτοκινήτων.

«Η Hon Hai δεν είναι πια το νέο παιδί στη γειτονιά» δήλωσε ο πρόεδρος της Foxconn Λιου Γιανγκ-ουέι σε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια των τριών νέων οχημάτων. Η παρουσίαση διοργανώθηκε την ημέρα των γενεθλίων του ιδρυτή της εταιρείας Τέρι Γκου, ο οποίος οδήγησε το σεντάν στη σκηνή υπό τη μουσική υπόκρουση του «Happy Birthday».

Η επέκταση της Foxconn στην ηλεκτροκίνηση αναζωπύρωσε τη συζήτηση για το αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φέρεται να σχεδιάζει η Apple, δεδομένου ότι η ταϊβανέζικη εταιρεία συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα και θα ήταν ιδανικός υποψήφιος για τη συναρμολόγηση του οχήματος.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024