Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέναλτι – ντροπή από τον Ευαγγέλου – Αλλαξε ακόμη και τον κανονισμό για το χέρι στήριξης

Πέναλτι – ντροπή από τον Ευαγγέλου – Αλλαξε ακόμη και τον κανονισμό για το χέρι στήριξης

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των ανθρώπων του Ολυμπιακού για τον Ευαγγέλου, με πέναλτι – εφεύρεση από το οποίο ισοφάρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Σαν να ζει την ημέρα της μαρμότας ο Ολυμπιακός στα Γιάννινα. Πέρυσι ήταν ο Καραντώνης, φέτος ο Ευαγγέλου. Ξανά ο Ευαγγέλου. Ξανά με πέναλτι εναντίον του Ολυμπιακού. Ενα πέναλτι από εκείνα που απλά αποτελούν εφεύρεση. Από εκείνα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι ακριβώς βλέπει ο διαιτητής. Τι ακριβώς θέλει να κάνει με την απόφασή του.

Δεν είναι ότι θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Είναι ότι πλέον δημιουργείται η αίσθηση για άλλα μέτρα και σταθμά από τους ίδιους διαιτητές στο πρωτάθλημα. Πέναλτι λέει στο 69΄της αναμέτρησης ΠΑΣ-Ολυμπιακός. Στο γύρισμα του Σάλιακα μες την περιοχή που βρίσκει στο χέρι στήριξης του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Πέφτει ο Μολδαβός να κάνει τάκλιν. Βάζει το χέρι του να στηριχθεί. Βρίσκει η μπάλα σε αυτό το χέρι. Και οι Ευαγγέλου (διαιτητής) και Τζοβάρας (VAR) συμφωνούν ότι είναι πέναλτι. Αυτό που αξιοποίησε ο Εραμούσπε για το 1-1.

Έλα όμως που η ίδια φάση έγινε και την δεύτερη αγωνιστική στους Ζωσιμάδες. Στο ματς του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό. Ο Αϊτόρ στην προσπάθειά του να κόψει τον Πίρσμαν βρήκε την μπάλα με το αριστερό χέρι, με τον διαιτητή της αναμέτρησης Παπαδόπουλο να δείχνει αρχικά πέναλτι. Στη συνέχεια όμως παίρνει πίσω την απόφασή του, αφού κλήθηκε από το VAR και είδε τη φάση και ο ίδιος στο βίντεο.

Συγκριμένα, στην προσπάθειά του ο Ισπανός επιθετικός να κόψει τον Πίρσμαν έκανε τάκλιν και βρήκε την μπάλα με το αριστερό χέρι την ώρα που έπεφτε στο χορτάρι. Αρχικά, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά κλήθηκε από το VAR να δει τη φάση καθώς από το VAR διαφώνησαν για την απόφαση του και ήθελαν να το δει ξανά. Τελικά όμως πέναλτι δεν δόθηκε. Και όλοι οι διαιτητοπατέρες συμφώνησαν πως πέναλτι δεν ήταν. Πως δόθηκε λοιπόν το αποψινό; Μάλλον τα λόγια είναι περιττά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024