Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννος Γραμματίδης - Ο σημερινός κάτοχος της θρυλικής «Μερσεντές» του Ωνάση

Γιάννος Γραμματίδης – Ο σημερινός κάτοχος της θρυλικής «Μερσεντές» του Ωνάση

Το 1972 βγήκε στους ελληνικού δρόμους μία Mercedes-Benz Automatic-250/8.

Διέθετε λευκά δερμάτινα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό και πολλά ακόμα που, για την εποχή, την έκαναν να μοιάζει με αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Η ιστορική Mercedes του Ωνάση κέρδιζε τον θαυμασμό όλων όταν κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αθήνας.

Και σήμερα η Mercedes-Benz Automatic-250/8 του 1972, η οποία ανήκε στον γιό του Αριστοτέλη Ωνάση, Αλέξανδρο, κυκλοφορεί ξανά στους δρόμους, όπως, αποκάλυψε η εκπομπή της ΕΡΤ Σαββατοκύριακο.

Δεν άφηνε κανέναν να την οδηγήσει

Ο σημερινός κάτοχος της ιστορικής «Μερσεντές» κ. Γιάννος Γραμματίδης αποκάλυψε πως ο Ωνάσης δεν επέτρεπε σε κανένα άλλον να το οδηγήσει εκτός από τον προσωπικό του οδηγό.

Ο ίδιος αφηγήθηκε και μία ιστορία πως όταν η Τζάκι Κέννεντυ θέλησε να οδηγήσει το αυτοκίνητο έγινε μεγάλος χαμός στην οικογένεια.

«Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην Ολυμπιακή και τότε η Συγγρού ήταν άδεια και πηγαινοερχόταν με μεγάλη ταχύτητα ο Αλέξανδρος», πρόσθεσε ο κ. Γραμματίδης.

3,5 χρόνια κράτησε η ανασκευή

«Το αυτοκίνητο ήταν μοναδικό για την εποχή εκείνη και όλοι το θαύμαζαν», ανέφερε ο κ. Γραμματίδης για το πολυτελέστατο αυτοκίνητο.

«Έγινε μια μεγάλη ανασκευή με τα γνήσια ανταλλακτικά του στη Γερμανία, η οποία κράτησε 3,5 χρόνια», ανέφερε για την επισκευή του αυτοκινήτου.

«Όταν την πήγαινε για σέρβις ο Αλέξανδρος στην αντιπροσωπεία οι τεχνικοί τύλιγαν το αμάξωμα του αυτοκινήτου με κουβέρτες για να μην προκαλέσουν σημάδια ή γρατσουνιές. Οι κουβέρτες είναι ακόμη μέσα στο αυτοκίνητο», τόνισε.

Ο Αλέξανδρος λάτρευε το αυτοκίνητο και το οδηγούσε καθημερινά. Δυστυχώς, όμως δεν πρόλαβε να το χαρεί γιατί ένα χρόνο αργότερα έφυγε από τη ζωή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024