Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Αδαμίδης – «Ο Πειραιώτης καθηγητής νομικής στο γραφικό Νότιγχαμ»

Βασίλης Αδαμίδης – «Ο Πειραιώτης καθηγητής νομικής στο γραφικό Νότιγχαμ»

Ο Βασίλης Αδαμίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Εγκατέλειψε την Ελλάδα το 2003 για να σπουδάσει νομική στην αγγλικά και έπειτα στις Βρυξέλλες, οπού έκανε μεταπτυχιακό. Μετά από μια σύντομη παραμονή στην Αθηνά, οπού άσκησε δικηγορία για δυο χρονιά, επέστρεψε στην Αγγλία το 2010 για το διδακτορικό του.

Ο 38χρονος Βασίλης έχει καταφέρει να είναι αναπληρωτής καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο «Νottingham Τrend», το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νότιγχαμ – στο «μικρό Λονδίνο», όπως αποκαλεί ο ίδιος την πόλη.

Ο Βασίλης, που σαν γνήσιος πειραιώτης αγαπούσε πάντα τον ολυμπιακό, είναι οπαδός της «Νότιγχαμ Φόρεστ», μιας από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές ποδοσφαιρικές ομάδες στη Μ. Βρετάνια. Αφότου η ομάδα εξαγοράστηκε το 2017 από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όλη η ελληνική και ελληνοκυπριακή κοινότητα του Νότιγχαμ, στηρίζει με πάθος την ομάδα αυτή, λέει ο Βασίλης αναιδής.

Ο αναπληρωτής καθηγητής δηλώνει «ελεύθερος» και λέει ότι το γεγονός ότι δεν ξέρει που θα τον βρει η επόμενη μέρα επαγγελματικά, τον δυσκολεύει στο να κατασταλάξει στην προσωπική του ζωή. Ιδανικά θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, αφού βρίσκεται για βιοποριστικούς λογούς στο Νότιγχαμ και όχι επειδή το θέλει.

«Πάντα η Ελλάδα είναι στο μυαλό μου, κάποια στιγμή θα επιστρέψω», δήλωσε ο κ. Αδαμίδης.

Με 310.000 κατοίκους, το Νότιγχαμ είναι μια σύγχρονη πόλη, γεμάτη ζωή, που έχει διατηρήσει όμως την ατμόσφαιρα της παλιάς Αγγλίας.

Για αιώνες η πόλη συνδέθηκε με την παραγωγή δαντελών, ποδήλατων και καπνού. Σήμερα θεωρείται η «Μέκκα» για όσους λατρεύουν τα ψώνια και τη διασκέδαση, αφού το Νότιγχαμ φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή του.

Σε αυτό συμβάλλουν και τα πανεπιστήμια του, που προσελκύουν φοιτητές από όλον τον κόσμο και από την Κύπρο και την Ελλάδα. Η ελληνοκυπριακή κοινότητα στο Νότιγχαμ είναι πολύ ενεργή. Έλληνες και κύπριοι συγκεντρώνεται στο ελληνικό παροιμιακό σχολείο, στην ελληνορθόδοξη εκκλησιά, σε ελληνικές εκδηλώσεις αλλά και στα πολλά…ελληνικά εστιατόρια.

Μεγάλη η αγάπη που τρέφουν οι ομογενείς για την ποδοσφαιρική ομάδα «Νότιγχαμ Φόρεστ», της οποίας «μασκότ» είναι το σήμα-κατατεθέν του Νότιγχαμ: ο θρυλικός «Ρομπέν των Δασών». Η κοινή πεποίθηση είναι ότι ο θρυλικός ήρωας ήταν από την περιοχή και δρούσε στο περίφημο δάσος του Σέργουντ.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024