Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαστημικός τουρισμός – Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ετοιμάζεται για εκδρομή στον ISS

Διαστημικός τουρισμός – Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ετοιμάζεται για εκδρομή στον ISS

Ο Γιουσάκου Μαεζάβα, ιδρυτής της εταιρείας ρούχων Zozo και συλλέκτης έργων τέχνης, είναι ένας ακόμα πελάτης της αμερικανικής εταιρείας Space Adventures

Ο ιάπωνας δισεκατομμυριούχος της μόδας Γιουσάκου Μαεζάβα ολοκλήρωσε τα μαθήματα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών έξω από τη Μόσχα και δεν βλέπει την ώρα να αναχωρήσει τον Δεκέμβριο για τουρισμό στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ο Μαεζάβα, ιδρυτής της εταιρείας ρούχων Zozo και συλλέκτης έργων τέχνης, είναι ένας ακόμα πελάτης της αμερικανικής εταιρείας Space Adventures, η οποία εδώ και χρόνια νοικιάζει θέσεις στα ρωσικά Soyuz για πλούσιους τουρίστες, χωρίς όμως να αποκαλύπτει το τίμημα.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή στο διαστημικό «Σταρ Σίτι» της Μόσχας, ο Ιάπωνας δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε με την εκπαίδευσή του σε αεροπλάνο που προσομοιώνει τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

«Δεν μπορούσα να ελέγξω τις κινήσεις των χεριών και των ποδιών μου, όταν όμως το συνήθισα ήταν πολύ ευχάριστο» δήλωσε ο Μαεζάβα σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μαεζάβα (κέντρο) στο κέντρο εκπαίδευσης κοσμοναυτών του Σταρ Σίτι έξω από τη Μόσχα (Reuters)

Συνεπιβάτες του στο ρωσικό Soyuz που θα εκτοξευτεί στις 8 Δεκεμβρίου για τον ISS θα είναι ο κοσμοναύτης Αλεξάνρερ Μισούρκιν και ο ιάπωνος παραγωγός Γιόζο Χιράνο που θα βιντεοσκοπήσει την αποστολή.

Στον ISS βρίσκονται αυτές τις ημέρες η ρωσίδα ηθοποιός Γιούλια Πέρεσιλντ και ο σκηνοθέτης Κλιμ Σαπένκο, οι οποίοι γυρίζουν την πρώτη ταινία στο Διάστημα, με την Πέρεσιλντ στο ρόλο μιας γιατρού που ταξιδεύει εκτάκτως στο Διάστημα για να χειρουργήσει έναν κοσμοναύτη που διατρέχει κίνδυνο. Η ηθοποιός αναμένεται πίσω στη Γη την Κυριακή.

Είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο η πρώτη τουριστική αποστολή σε τροχιά με μισθωμένο σκάφος της SpaceX.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η Space Adventures ελπίζει να πετύχει μια άλλη πρωτιά μέχρι το 2024, να επιτρέψει σε πελάτη της να πραγματοποιήσει διαστημικό περίπατο στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024