Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέμα Αφζαλ - Πως με ένα φόρεμα προωθεί το μήνυμά της για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν

Λέμα Αφζαλ – Πως με ένα φόρεμα προωθεί το μήνυμά της για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν

Η 25χρονη Λέμα Αφζαλ ντύνεται με τις παραδοσιακές ενδυμασίες της χώρας καταγωγής της, του Αφγανιστάν και δίνει το μήνυμά της κατά της καταπίεσης των Ταλιμπάν,

Η 25χρονη Λέμα Αφζαλ με καταγωγή από την νομαδική φυλή Kuchis του Αφγανιστάν. Μετανάστευσε μαζί με την οικογένειά της στο Βέλγιο όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών προκειμένου να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν.

Το 2016 ξεκίνησε να ανεβάζει φωτογραφίες της ντυμένη με τα εντυπωσιακά παραδοσιακά φορέματα των γυναικών του Αφγανιστάν.

Μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων το καλοκαίρι και την επικράτηση των δυνάμεων των Ταλιμπάν, γυναίκες αφγανικής καταγωγής από όλο τον κόσμο άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες τους με παραδοσιακά φορέματα για να εκφράσουν την αγωνία τους για τον μέλλον των Αφγανών γυναικών.

Αργότερα πρόσθεσαν και το hashtag #donttouchmyclothes το οποίο ξεκίνησε η καθηγήτρια Ιστορίας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν, Dr Bahal Jalali.

Η Λέμα Αφζαλ δοκιμάζει παραδοσιακά φορέματα απ’ όλες τις φυλές του Αφγανιστάν γιατί θέλει να γνωστοποιήσει σε όλο τον κόσμο την κουλτούρα της πατρίδας της. Όπως είπε η ίδια στο περιοδικό Vogue «Δεν θέλω να γνωρίζει ο κόσμος μόνο την άσχημη πλευρά του Αφγανιστάν. Τα όμορφα φορέματα είναι μέρος της κουλτούρας μας. ‘Εχουμε διαφορετικές φυλές και εθνότητες. Κάθε εθνοτική ομάδα έχει τις δικές της παραδοσιακές φορεσιές. Οι γυναίκες φτιάχνουν τα φορέματά τους. Δουλεύουν για χρόνια πάνω στο νυφικό τους φόρεμα. Τα φορέματα «ανακυκλώνονται» δηλαδή οι γυναίκες παίρνουν παλιότερα φορέματα και τα αλλάζουν, έτσι δε θα δεις ποτέ το ίδιο φόρεμα δύο φορές.»

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024