Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
AstraZeneca - Μετά το εμβόλιο έρχεται ενέσιμο σκεύασμα από κοκτέιλ αντισωμάτων

AstraZeneca – Μετά το εμβόλιο έρχεται ενέσιμο σκεύασμα από κοκτέιλ αντισωμάτων

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι το πρώτο ενέσιμο κοκτέιλ αντισωμάτων «πέρασε» στις δοκιμές προχωρημένης φάσης

Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα πως το κοκτέιλ αντισωμάτων της, το πρώτο ενέσιμα χορηγούμενο σκεύασμα προστασίας κατά της Covid-19 πέρα από τα εμβόλια, ανταποκρίθηκε στους κύριους στόχους του σε δοκιμή προχωρημένης φάσης, καθώς βοήθησε να μειωθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης σοβαρής Covid-19 ή θανάτου σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς.

Το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca πέτυχε σε δοκιμή τρίτου σταδίου να μειώσει τη σοβαρή νόσο ή το θάνατο σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική φαρμακοβιομηχανία.

Το φάρμακο, με την ονομασία AZD7442, μείωσε τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής Covid-19 ή θανάτου κατά 50% σε ασθενείς που ήταν συμπτωματικοι για επτά ημέρες ή λιγότερο, ανταποκρινόμενο στο στόχο της δοκιμής.

«Μια πρόωρη επέμβαση με το αντίσωμά μας μπορεί να μειώσει σημαντικά την εξέλιξη σε σοβαρή νόσο και η προστασία συνεχίζεται για περισσότερο από έξι μήνες», δήλωσε ο Μενέ Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca.

Η εταιρεία θα συζητήσει τα δεδομένα με τις υγειονομικές αρχές, πρόσθεσε χωρίς να επεκταθεί.

Η AstraZeneca αναπτύσσει επίσης το κοκτέιλ αντισωμάτων ως θεραπεία για την προστασία ανθρώπων που δεν έχουν αρκετά ισχυρή ανοσολογική απόκριση στα εμβόλια κατά της Covid-19. Την περασμένη εβδομάδα ζήτησε έκτακτη έγκριση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για τη χρήση του ως φαρμάκου για την πρόληψη της νόσου.

Τα δεδομένα

Τα δεδομένα που υποβλήθηκαν στην ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δείχνουν ότι η ενέσιμη θεραπεία μειώνει τον κίνδυνο συμπωματικής νόσου κατά 77%. Τα στατιστικά δεδομένα συλλέχθηκαν τρεις μήνες μετά την χορήγηση της θεραπείας, ωστόσο η AstraZeneca αισιοδοξεί ότι η προστατευτική δράση διαρκεί τουλάχιστον ένα έτος, γι’ αυτό και οι εθελοντές της κλινικής δοκιμής θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση για 15 μήνες.

Η υποψήφια θεραπεία με την προσωρινή ονομασία AZD7442 βασίζεται σε δύο μονοκλωνικά αντισώματα που αναπτύχθηκαν στο Πανεπιστήμιο «Βάντερμπιλτ» του Τενεσί.

Παρόμοια αντισώματα χρησιμοποιούνται σε θεραπείες αντιμετώπισης της Covid-19 τις οποίες αναπτύσσουν οι εταιρείες Regeneron, Eli Lilly και GlaxoSmithKline. Η Astra όμως είναι η πρώτη που υποβάλει αίτημα για προληπτική αγωγή, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλίσει έγκριση για το εμβόλιό της κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες για τη διανομή της θεραπείας με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024