Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η «εύφορη κοιλάδα» του αναπτυξιακού Ολυμπιακού

Η «εύφορη κοιλάδα» του αναπτυξιακού Ολυμπιακού

Τα… διαμαντάκια που αναδείχθηκαν από τον αναπτυξιακό Ολυμπιακό και «λάμπουν» στην Α1, αλλά και ο Βασίλης Χρηστίδης, που παρέμεινε στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και μαζεύει πολύτιμες εμπειρίες, κάνοντας προπονήσεις με τα αστέρια των Πειραιωτών.

«Η απόφαση για το «μέχρι τέλους» ήταν δύσκολη, αλλά η καλύτερη απόφαση που πήραμε με τον Παναγιώτη», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αγγελόπουλος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που είχε γίνει πριν από λίγες εβδομάδες προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη.

Οι Πειραιώτες δικαιώθηκαν απόλυτα για την απόφασή που είχαν πάρει να αποχωρήσουν από το ΟΑΚΑ το 2019, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό, με την κίνηση της ομάδας του μεγάλου λιμανιού να φέρνει ριζικές αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ. Μία από αυτές ήταν η αποχώρηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου από την προεδρία της ΕΟΚ.

Εκτός από τις αλλαγές που έγιναν στην Ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ, ο Ολυμπιακός είχε πολλά οφέλη και από τη δημιουργία της αναπτυξιακής ομάδας. Τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ άλλων έπαιξαν νεαροί παίκτες, που προέρχονται από τα σπλάχνα των Πειραιωτών και έχουν όλα τα φόντα για να σταθούν στο κορυφαίο επίπεδο και να κάνουν μια λαμπρή καριέρα. Οι Ερυθρόλευκοι επένδυσαν στο… νέο αίμα που υπήρχε στην ομάδα Νέων και όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκαν απόλυτα για την απόφασή τους.

Στην αναπτυξιακή ομάδα των Πειραιωτών υπήρχαν παίκτες όπως είναι ο Ιωσήφ Κολοβέρος, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αλλά και ο Βασίλης Χρηστίδης, οι οποίοι άρπαξαν από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, βελτιώθηκαν και έδειξαν πτυχές από το σπουδαίο ταλέντο τους. Οι Ερυθρόλευκοι μετά την επιστροφή τους στην Α1, όπως ήταν απόλυτα λογικό, δεν είχαν χώρο στο ρόστερ τους και για τους τρεις, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει την απόφαση να παραχωρηθούν ως δανεικοί οι Κολοβέρος και Νικολαΐδης, προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής, να βρουν ρυθμό και να επιστρέψουν το επόμενο καλοκαίρι.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τους έδωσε δανεικούς δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν υπολογίζονται από τον Μπαρτζώκα και τον πειραϊκό σύλλογο. Το αντίθετο ακριβώς, με τους Ερυθρόλευκους, αλλά και τον έμπειρο τεχνικό να πιστεύουν πολύ στο ταλέντο τους και να θεωρούν ότι θα αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Ο Κολοβέρος παραχωρήθηκε από τον Ολυμπιακό ως δανεικός στον Ιωνικό, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Νικολαΐδης δόθηκε για έναν χρόνο στο Λαύριο, με τους δύο παίκτες να δείχνουν από τα πρώτα ματς τις αρετές τους και το σπουδαίο ταλέντο τους. Ο Κολοβέρος στο χθεσινό παιχνίδι του Ιωνικού με τον Αρη ήταν εντυπωσιακός και χωρίς αμφιβολία ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης με 93-83.

Ο 19χρονος γκαρντ σε 35:19 λεπτά είχε 23 πόντους με 5/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 1/2 βολές, ενώ είχε επίσης 6 ριμπάουντ (5 αμυντικά, 1 επιθετικό), 4 ασίστ, 1 τάπα και 2 κερδισμένα φάουλ. Μια σπουδαία εμφάνιση από το… διαμαντάκι του Ολυμπιακού, που επιβραβεύτηκε με 25 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης του ελληνικού πρωταθλήματος.

Εμφάνιση που έκανε τον προπονητή του Ιωνικού, Κούρο Σεγκούρα, να τον αποθεώσει! ««Δεν με ενδιαφέρει πόσο νεαρός είναι και ποια είναι η ηλικία του. Είναι καταπληκτικός. Κάθε μέρα προπονείται με τη σωστή νοοτροπία και τον εμπιστευόμαστε. Δεν με ενδιαφέρει πόσο χρονών είναι αλλά το ότι έχει καρδιά. Δεν έχει εμπειρία αλλά τον χρειαζόμαστε κι έκανε εξαιρετική δουλειά. Είναι δύσκολο να παίζει κάθε μέρα έτσι αλλά να είστε σίγουροι ότι τον πιστεύουμε και τον εμπιστευόμαστε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιβηρας τεχνικός.

O Νικολαΐδης παίρνει επίσης πολύτιμες εμπειρίες από την Α1, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Λαυρίου, υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη. Ο νεαρός γκαρντ (21/8/2002) μάλιστα παίζει επίσης και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού το Λαύριο συμμετέχει στο Basketball Champions League. Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ντιζόν, το οποίο κέρδισε η ομάδα του Σερέληυ με 65-53, ο Νικολαΐδης έπαιξε για 15 λεπτά, έχοντας 4 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Πολύ σημαντικές εμπειρίες για έναν 19χρονο, που προσπαθεί να βρει τα πατήματά του στο κορυφαίο επίπεδο και βρει τον ρυθμό που χρειάζεται για να μπορέσει να ξεδιπλώσει στο παρκέ το σπουδαίο ταλέντο του. Σήμερα, μάλιστα θα βρεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς το Λαύριο στις 20:00 φιλοξενεί τους Πειραιώτες στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής.

Οσον αφορά στον Βασίλη Χρηστίδη, ο 23χρονος σέντερ παρέμεινε στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών, με στόχο να βελτιωθεί μέσα από τις προπονήσεις και να πάρει πολύτιμες εμπειρίες, αντιμετωπίζοντας παίκτες όπως είναι οι Μουσταφά Φαλ και Χασάν Μάρτιν.

Αναμφίβολα πρόκειται για τρεις παίκτες, που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και άπαντες περιμένουν να κάνουν το… μπαμ και να λάμψουν σε λίγα χρόνια με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο ρόστερ της πρώτης ομάδας ο Ολυμπιακός έχει επίσης δύο «διαμαντάκια» από την εφηβική ομάδα, που κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Ζέιντ Μουόσα, αλλά και για τον Σωτήρη Οικονoμόπουλο. Δύο επίσης πάρα πολύ σπουδαία ταλέντα, που έχουν όλα τα φόντα για κάνουν μια σπουδαία καριέρα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024