Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντώνης Σκόκος- Ο σπουδαίος Έλληνας μαέστρος που ζει πλέον στις ΗΠΑ και γράφει μουσική για ταινίες και το The Voice

Αντώνης Σκόκος- Ο σπουδαίος Έλληνας μαέστρος που ζει πλέον στις ΗΠΑ και γράφει μουσική για ταινίες και το The Voice

Ο Αντώνης Σκόκος είναι ένας από τους καλύτερους μαέστρους της χώρας μας. Εδώ και λίγο καιρό αποφάσισε να κυνηγήσει μια διεθνή καριέρα στην Αμερική

Τα τελευταία 30 χρόνια ο Αντώνης Σκόκος εργαζόταν σταθερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ως ενορχηστρωτής, πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος.

Εδώ και κάποιους μήνες έχει μετακομίσει στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ για να ακολουθήσει διεθνή καριέρα.

Σπούδασε στο Παρίσι με υποτροφία από το Ωνάσειο Ίδρυμα για 8 χρόνια και αποφοίτησε από τέσσερα διαφορετικά μουσικά πανεπιστήμια και όλα του τα μουσικά διπλώματα τα πήρε με άριστα και με χρυσό βραβείο. Στη Γαλλία, συνεργάστηκε με τον Νίκο Αλιάγα στον δίσκο του, ως συνθέτης, πιανίστας και ενορχηστρωτής.

‘Εχει συνεργαστεί ως συνθέτης και μαέστρος με τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς και τραγουδιστές όπως, Μαρινέλλα, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Πάριος, Χρήστος Δάντης, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Δημήτρης Μητροπάνος, Γλυκερία, Γιάννης Μηλιώκας, Αντώνης Ρέμος, Σάκης Ρουβάς, Νίκος Οικονομόπουλος, Τάμτα, Ελένη Φουρέιρα, Καίτη Γαρμπή, Διονύσης Σχοινάς, Πάνος Κιάμος, Λευτέρης Πανταζής, Βασίλης Καρράς, Στέφανος Κορκολής, Γιώργος Αλκαίος, Νίκος Αλιάγας, Δήμος Αναστασιάδης και άλλους.

Έρχεται από οικογένεια μουσικών, απ’ όπου και πήρε τα πρώτα του καλλιτεχνικά ερεθίσματα μιας και ο πατέρας του ήταν ντράμερ στους Formix, μέλος του οποίου ήτανε και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, τον οποίο ο Αντώνης Σκόκος θεωρεί μουσικό του πατέρα.

Ξεκίνησε σπουδάζοντας κλασική μουσική, αλλά δεν παρέμεινε στάσιμος, σπούδασε, και μετέπειτα έγραψε και ενορχήστρωσε Jazz, pop, neo classical, soundtracks και άλλα είδη μουσικής.

Πολλά από τα μουσικά album όπου έχει συμμετάσχει ο Αντώνης Σκόκος ως παραγωγός, συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας, έχουν αποκτήσει τίτλους πολυπλατίνας, πλατίνας και χρυσού. Η λίστα μέχρι σήμερα, περιλαμβάνει 7 χρυσά άλμπουμ, 4 πλατινένια και 2 πολυπλατινένια.

O Αντώνης Σκόκος έχει εργαστεί και σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές της τηλεόρασης ως υπεύθυνος ορχήστρας και ενορχηστρωτής, όπως στην εκπομπή του Ανδρέα Μικρούτσικου “Θα πεις και ένα τραγούδι”, στις βραδιές μουσικής του ΣΚΑΙ με τίτλο “Amstel Live”, στην εκπομπή της Άννας Δρούζα με τίτλο “Ό,τι καλύτερο” και έχει συνεργαστεί και με τον Νίκο Μαστοράκη στην εκπομπή “12”.

Μια από τις μεγάλες του αγάπες είναι να γράφει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες και μάλιστα κάποιες από αυτές έχουν βραβευτεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Αυτή την στιγμή, συνεργάζεται με την Σίντυ Κόουαν, η οποία έχει βραβευτεί με Emmy και έχει προταθεί για Oscar, και με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ που είναι παραγωγός και μέτοχος της Warner Brothers, που επίσης έχει προταθεί για 8 primetime Emmy.

Από την πρώτη στιγμή που μετακόμισε στο Λος Άντζελες, ο Αντώνης Σκόκος συνεργάζεται με τον Πολ Μίρκοβιτς και το «The Voice,» όπου κάνει τις ενορχηστρώσεις του The Voice USA.

Από τον Ιούλιο του 2021 δουλεύει με τον Αμερικανό παραγωγό Will Hess και υπογράφει τη μουσική ενός ντοκιμαντέρ για το Festival που γίνεται κάθε χρόνο στην Νέα Ορλεάνη, το “Mardi Gras”.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024