Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Κουρής - Έχω υποστεί βία και όχι μόνο λεκτική

Νίκος Κουρής – Έχω υποστεί βία και όχι μόνο λεκτική

Ο ηθοποιός μίλησε για το ελληνικό #metoo αλλά και την δική του άσχημη εμπειρία

Ο Νίκος Κουρής, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η γίδα ή ποια είναι η Σύλβια» μίλησε στο MEGA Καλημέρα για την καραντίνα, το τηλεπαιχνίδι και την βία που έχει υποστεί.

«Το μεγάλο θέμα δεν είναι κρατήσεις την δουλίτσα σου αλλά να πας με τα σημεία των καιρών και να μην φοβάσαι τη δουλειά. Εγώ λατρεύω τη δουλειά μου αλλά είμαι σίγουρος ότι αν χρειαστεί θα μπορέσω να κάνω και κάτι άλλο. Είμαι έτοιμος να κάνω ότι χρειαστεί χωρίς να αισθανθώ ότι χάνεται ο κόσμος μου. Κανείς δεν θα μου πει ότι δεν μπορώ να το κάνω επειδή έχω φτάσει 48 ετών. Έχω ένα παιδί και πρέπει να το μεγαλώσω. Αφού όλα μου δείχνουν ότι τα πράγματα τελειώνουν και κανείς δεν ενδιαφέρεται πρέπει να είμαι και εγώ έτοιμος να κυλάω με τη ζωή μαζί» ανέφερε ο ίδιο σχετικά με την παρουσίαση του παιχνιδιού και την κριτική που έχει υποστεί.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι όταν του έγινε η πρόταση από την ΕΡΤ, πριν την καραντίνα δέχτηκε με χαρά. «Eίπα ναι αμέσως στο τηλεπαιχνίδι, είναι συνθήκη μεγάλης ευτυχίας για εμένα. Έχω στο μυαλό μου πολλά πράγματα, έχουν γίνει συζητήσεις. Εγώ θα κάνω αυτά που θέλω και μπορώ, χωρίς παραπάνω φιλοδοξίες» ξεκαθάρισε.

«Έχω υποστεί βία»

Ο ηθοποιός μίλησε για το ελληνικό #metoo αλλά και την δική του άσχημη εμπειρία.

«Το πιο σημαντικό με το #metoo είναι να τους κοιτάμε όλους σαν ίσους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλει κανέναν, να απαξιώνει κανέναν και να είναι πιο έξυπνος ή ποιο σημαντικός. Έχω υποστεί βία και έχω δει πράγματα που δεν μου άρεσαν που συνέβησαν σε άλλους» εξομολογήθηκε.

Ο Νίκος Κουρής ξεκαθάρισε ότι υπάρχει πολλών ειδών βίας. «Δεν μιλάμε για σεξουαλική βία, ούτε μόνο λεκτική. Βία που σου αλλοιώνει την προσωπικότητα, που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι ένα τίποτα, ανίκανος, ότι δεν θα καταφέρεις τίποτα γιατί κάποιοι άλλοι είναι πιο σημαντικοί από εσένα που ξέρουν καλύτερα πώς γίνονται τα πράγματα, άρα εσύ δεν θα καταφέρεις ποτέ να είσαι δημιουργικός».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024