Η Εριφύλη Βογδοπούλου, yoga instructor, μοιράζεται με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του in.gr πέντε συμβουλές για μεγιστοποίηση της σεξουαλικής και σωματικής επαφής, μέσα από την γιόγκα.

Ο λόγος σε εκείνη.

Η φιλοσοφία και πρακτική της γιόγκα υπάρχει και εφαρμόζεται χιλιετίες, δεν είναι απλή θεωρία.

Όπως και να έχει, η γιόγκα μπορεί να μας δώσει έναυσμα να επαναπροσδιορίσουμε τις ερωτικές μας σχέσεις σε ένα επίπεδο πιο βαθύ, καθώς εκεί θα συναντήσουμε και την μέγιστη απόλαυση.

Τι μπορείς να κάνεις;

1.Να αδειάζεις το μυαλό από σκέψεις. Να μείνεις με το σώμα σου, τις αισθήσεις και τα συναισθήματα. Το μυαλό είτε σκέφτεται ακούσια, είτε νιώθει, δεν μπορεί να τα κάνει και τα δύο μαζί!

Πώς θα πετύχεις το άδειασμα; Αν έχεις εκπαιδευτεί στον διαλογισμό και στη γιόγκα, θα το γνωρίζεις ήδη, αν όχι εκπαιδεύσου σιγά σιγά για να το πετύχεις. Ακολούθησε την παρακάτω άσκηση κάθε μέρα το πρωί για 10 τουλάχιστον λεπτά.

Κάθισε ακίνητος/η σε μια άνετη θέση κλείσε τα μάτια, συνειδητοποίησε πόσες σκέψεις έρχονται απρόσκλητες στο μυαλό σου και το κουράζουν, ζητάει να ηρεμήσει.

Αφού κάνεις αυτήν την αυτοπαρατήρηση, στείλε την προσοχή σου στην αναπνοή, νιώσε την κάθε εισπνοή και την κάθε εκπνοή, τον αέρα να μπαίνει και να βγαίνει από το σώμα σου.

Αυτό θα σε βοηθήσει να μάθεις να εστιάζεις όλη σου την προσοχή στις αισθήσεις, τις δικές σου αλλά και του/της συντρόφου σου.

Σε αυτόν τον κόσμο των δυο σας δίχως την παρεμβολή σκέψεων, θα αρχίσεις να νιώθεις την μαγεία της σύνδεσης.

2. Μάθε να εστιάζεις στο τώρα, στο παρόν, σε αυτό που βιώνεις αυτήν την στιγμή, κι όχι σε αυτό που θέλεις να πετύχεις σε λίγο.

Θα δώσω ένα απλό παράδειγμα, αν θέλω να πιάσω το χέρι του/της συντρόφου μου για να τον/την νιώσω εκείνη την στιγμή γιατί το θέλω, είναι πολύ διαφορετικό από το να τον/την ακουμπήσω για να τον/την κάνω να μου δώσει σημασία (σε λίγο).

Το παρόν είναι το μόνο που μας δίνει αυθεντικά συναισθήματα και αισθήσεις. Ξέρεις το μυαλό και το τώρα συχνά είναι δυο κόσμοι.

Αν θέλεις όμως να περάσεις καλά στον κόσμο του/της συντρόφου σου, δεν γίνεται να κατοικείς στο πριν ή στο μετά, πρέπει να έρθεις στο τώρα μαζί του/της, κι εκεί ανοίγεται μια νέα διάσταση αισθήσεων κι αντίληψης σωματικής, θέλει δουλειά αλλά αξίζει τον κόπο.

3. Μάθε εσύ τι θέλεις, τι ζητάς να νιώσεις, τι θέλει το σώμα σου και η ψυχή σου να βιώσει. Tο γνωρίζεις;

Εστίασε στο να σε ανακαλύψεις σε λεπτομέρεια χωρίς να τεμπελιάζεις, η φροντίδα και η περιέργεια εαυτού, θα σε κάνουν να τον αγαπήσεις πιο βαθιά, θα σε φέρουν πιο κοντά στις αληθινές σου επιθυμίες κι όχι σε στερεοτυπικές αντιδράσεις.

Αποδέξου τι ζητάς, μην επικρίνεις τον εαυτό σου, και μέσα από αυτήν την στάση θα βρεις ηρεμία, αυτοπεποίθηση και σύνδεση.

Έχεις ήδη κάνει τρία τεράστια βήματα και πάμε στο τέταρτο κι ίσως και το πιο σημαντικό.

4. Μάθε να αναπνέεις με επίγνωση, δηλαδή νιώσε τον αέρα που εισπνέεις και εκπνέεις.

Έλα σε επαφή με το εσωτερικό του σώματος σου,  νιώσε τον αέρα να κινείται στο σώμα παντού, σε όλα σου τα κύτταρα, άρχισε να ταυτίζεσαι με την αναπνοή κι άφησε την να σε γεμίσει με ζωντάνια και δύναμη.

Μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις να αναπνεύσεις με συγκεκριμένα μέρη του σώματος, αν και κατανοώ αυτό θα σου φαίνεται πολύ πιο δύσκολο κι όμως είναι εφικτό και θα χρειαστεί να σου εξηγήσω και το πώς λειτουργεί ο οραματισμός.

Ας εστιάσουμε τώρα στην αναπνοή.

Παρατήρησε την φυσική σου αναπνοή, κι άρχισε να αναπνέεις πιο βαθιά κι αργά, χορταστικά, κι όταν εκπνέεις βγάλε τον αέρα από το στόμα σαν να απελευθερώνεις κιλά έντασης, άγχους κι ανησυχίας, αποβάλλεις περιττές σκέψεις κι αρνητικά συναισθήματα που σε μπλοκάρουν, άφησε τα να βγούνε από μέσα σου.

5. Μάθε να μοιράζεσαι, πρόσεξε τι εννοώ. Άλλο μοιράζομαι, άλλο έχω τον δικό μου προσωπικό στόχο, δεν είναι το ίδιο. Βρες ποια είναι η ειλικρινής ξεκάθαρη πρόθεση σου.

Η σύνδεση για να έχει την μέγιστη απόλαυση πρέπει να έχει κοινή πρόθεση, αλλιώς το λογισμικό θα «κρασάρει», είτε το καταλάβεις άμεσα, είτε μετά την σωματική σου συνάντηση.

Κάνε λίγο πρακτική με αυτά τα πέντε σημεία, μόνος / μόνη σου κάθε μέρα πρώτα κι ύστερα με τον σύντροφό σου, θα δεις την επαφή σου να βελτιώνεται σε κάθε επίπεδο.

Και να θυμάσαι, αυτό που βιώνουμε και νιώθουμε μας αλλάζει, όχι αυτό που απλά ακούμε, πχ σε μια διάλεξη.

Μάλιστα όσο πιο πολλές αισθήσεις συμπεριλαμβάνει το «βιώνω/νιώθω» τόσο πιο βαθιά και αποτελεσματική είναι η αλλαγή. Αν αλλάξουμε τον τρόπο που συνδεόμαστε σωματικά, όλα μπορούνε να βελτιωθούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο