Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βανέσα Βενέτη - «Έχω να δω τέσσερα χρόνια το παιδί μου επειδή είμαι τρανς»

Βανέσα Βενέτη – «Έχω να δω τέσσερα χρόνια το παιδί μου επειδή είμαι τρανς»

Η Βανέσα Βενέτη, η οποία είναι μία τρανς γυναίκα και έγινε γνωστή από την εξομολόγηση της στο ριάλιτι “Game of Chefs”, μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τον πόνο που έχει με το παιδί της το οποίο έχει να το δει τέσσερα ολόκληρα χρόνια

Καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2night Show» βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, η trans ακτιβίστρια Βανέσα Βενέτη που γνωρίσαμε σαν διαγωνιζόμενη στο «Game Of Chefs».

Η Βανέσα Βενέτη προχώρησε σε μια εξομολόγηση καρδιάς που σίγουρα θα προβληματίσει. Η ίδια αφηγήθηκε την ιστορία της ζωής της, μια ιστορία που κρύβει πολύ πόνο, αφού εδώ και 4 χρόνια δεν μπορεί να δει το παιδί της…

«Αυτό είναι που φωνάζω ως ακριβίστρια. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι γεννιέσαι ως αγόρι. Μπερδεύουν το βιολογικό φύλο με το κοινωνικό. Τρανς γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Δεν είναι επιλογή. Η ζωή ενός τρανς ατόμου είναι πολύ δύσκολη. Έχει σωματική ταλαιπωρία αλλά είναι τόσο όμορφο αυτό το ταξίδι της φυλομετάβασης.

Το πρόβλημα είναι όταν το λες και εξακολουθεί να μην το καταλαβαίνει ο άλλος. Δεν είναι επιλογή, γεννιέσαι. Όταν ο κόσμος το καταλάβει αυτό, θα γίνει πολύ πιο εύκολο. Άλλο η ταυτότητα του φύλου και άλλο ο σεξουαλικός προσανατολισμός, είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν τρανς γυναίκες που είναι λεσβίες και τρανς που είναι straight. Καλό είναι να μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε. Όταν ήμουν στην εφηβεία, από πολύ μικρή ένιωθα την διαφορετικότητά μου. Έμαθα τόσα χρόνια να κατπιέζω τον εαυτό μου, φοβόμουν τις συνέπειες.

«Δεν είναι δίπλα μου οι συγγενείς μου, δεν με στήριξαν»

Πριν ξεκινήσω το transition, οι ερωτικές μου επιλογές αφορούσαν γυναίκες. Είχα πολλές εμπειρίες με κορίτσια, δεν είχα καμιά επαφή με άντρα. Ήμουν ένα όμορφο παιδί, είχα το πακέτο. Είχα ερωτευτεί πολλές κοπέλες. Δεν κάνω σχέση αν δεν είμαι ερωτευμένη. Όταν γνώρισα τη σύζυγό μου, την ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα. Ήθελα να πνίξω αυτό που νιώθω μέσα μου. Παντρεύτηκα όταν ήμουν 35 χρονών. Δεν είχα εκμυστηρευτεί σε κανέναν αυτό που είχα μέσα μου. Δεν τολμούσα, φοβόμουν.

Η κόρη μου είναι καρπός έρωτα με τη σύζυγό μου. Υπήρχαν νεύρα, όπως σε κάθε γάμο αλλά όχι δεν ξεσπούσα. Το παιδί ήταν τριών χρονών, όταν αποφάσισα να το πω. Σκεφτόμουν πολύ καιρό να αποκαλύψω στη γυναίκα μου όσα είχα μέσα μου, την αγαπούσα πάρα πολύ για να της το κρύβω. Αν υπήρχε αγάπη με την πρώην σύζυγό μου, δεν θα είχε γίνει όλο αυτό που συνέβη με το παιδί μας.

Δυστυχώς δεν τα πάμε καλά… Δεν με αφήνει να δω το παιδί μου. Έχω να τη δω τέσσερα χρόνια, σήμερα είναι 10 ετών. Δεν το έχω δει ούτε σε φωτογραφία, μιλάμε αραιά και πού στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω κατά πόσο του έχουν δηλητηριάσει τη ψυχούλα του. Με το παιδί μου είχαμε μια σχέση λατρείας, τώρα πια πολλές φορές μου λέει ότι δεν θέλει να μου μιλήσει, γιατί στεναχωρώ τη μητέρα του. Δεν είναι δίπλα μου οι συγγενείς μου, δεν με στήριξαν. Ούτε σε εκείνους επιτρέπει να βλέπει το παιδί μου» εξομολογήθηκε η Βανέσα Βενέτη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024