Στον Μαρίνο Βυθούλκα και το Mykonos Post μίλησε ο Τζώνη Καλημέρης για τους λόγους που πλέον η Μύκονος δεν είναι η πρώτη του επιλογή, αλλά και πόσα άλλαξε ο θάνατος του Μπίλι Μπο.

Στη δεκαετία του 1990, μίσθωσε για δυο σεζόν εξοχική κατοικία στη Μύκονο, ενώ τα τελεταία 8 χρόνια νοίκιαζε μόνιμα σπίτι στο νησί.

«Το καλοκαίρι του 2019, αποφάσισα να το ξενοικιάσω, διότι το συγκεκριμένο καλοκαίρι στη Μύκονο ήταν ανυπόφορο.

Είχε πάρα πολύ κόσμο και οι υποδομές του νησιού δεν μπορούσαν να τον εξυπηρετήσουν.

Αναγκαστικά, το νησί έχει κάνει μια στροφή στην εξυπηρέτηση ξένων πελατών και οι περισσότεροι Έλληνες που το επισκέπτονταν παραδοσιακά, το έχουν εγκαταλείψει. Πλέον δεν υπάρχει αυτή η ποιότητα» λέει και προσθέτει:

«Τη δεκαετία του 1990 η Μύκονος ήταν στο απόγειό της, αλλά από το 2000 και μετά, σιγά σιγά έχασε αυτό το ξεχωριστό που είχε και εξομοιώθηκε με άλλους διεθνείς προορισμούς, όπως η Τουλούμ και η Ίμπιζα.

Θέλω, όμως, να είμαι ξεκάθαρος:

Δεν είμαι από αυτούς που οικτίρουν τη σημερινή Μύκονο, απλά τη γνώρισα σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, το οποίο δεν μου πάει.

Δεν μου πάει ο ναργιλές, δεν μου πάνε οι αμανέδες και τα χρυσαφικά. Πλέον, είμαι εκτός από αυτό που συμβαίνει στη Μύκονο.

Δεν με ενδιαφέρει πια να στριμωχτώ, να μπλέξω στην κίνηση και να κάνω μια ώρα για να πάω από τα Κανάλια στο Καλό Λιβάδι.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η κίνηση στις δυο πλατείες του περιφερειακού Μυκόνου είναι απίστευτη.

Δημιουργούνται ουρές χιλιομέντρων και στις παραλίες αν δεν έχεις σοβαρό γνωστό, δεν βρίσκεις ξαπλώστρες. Αλλά, όπως σου είπα και πριν, δεν γκρινιάζω.

Η Μύκονος δεν κατάντησε κάπως. Απλά άλλαξε και προσαρμόστηκε στο σήμερα».

Μίλησε όμως και για τον Πέτρο Κωστόπουλο και τον Δημήτρη Αργυρόπουλο, με τους οποίους τον συνδέουν πολλά χρόνια φιλίας και φυσικά η αγάπη για την Μύκονο.

«Όταν αγόρασε ο Πέτρος το οικόπεδο στα Χουλάκια, κανείς δεν πίστευε τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ωστόσο, τα Χουλάκια αναπτύχθηκαν και ο Πέτρος έφτιαξε ένα εξαιρετικό σπίτι, στο οποίο φιλοξενήθηκα αρκετές φορές.

Ο Πέτρος για δυο δεκαετίες ήταν μια από τις μορφές της Μυκόνου. Πριν από τον Πέτρο, στα 80’s, μια ιδιαίτερη μορφή του νησιού ήταν και ο Άρης Τερζόπουλος.

Κάθε εποχή είχε και τους ανθρώπους που την αντιπροσώπευαν. Μια επίσης χαρακτηριστική προσωπικότητα των 80’s ήταν ο Μπίλι Μπο.

Με τον Βασίλη Κουρκουμέλη (σ.σ. το πραγματικό όνομα του Μπίλι Μπο) και τον Μάκη Τσέλιο κάναμε παρέα. Ο Billy Bo ήταν ο πρώτος Έλληνας διεθνής σταρ.

Το πρόσωπό του ταξίδευε στο εξωτερικό», τόνισε ο Τζώνη Καλημέρης.

«Ήταν ένα τεράστιο σοκ για όλους μας ο θάνατός του.Ήταν ο άνθρωπος που χτύπησε το καμπανάκι του AIDS στην Ελλάδα. Ακούγαμε για το AIDS, αλλά θεωρούσαμε πως δεν μας αφορά.

Μας τρόμαξε όλους και δυστυχώς, έπρεπε να χαθεί ο Βασίλης για να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για το θέμα της ενημέρωσης κατά του AIDS».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο