Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θυμάστε τον Ταμτάκο; Δείτε πώς είναι σήμερα και τι κάνει στην ζωή του - To τροχαίο που τον σημάδεψε

Θυμάστε τον Ταμτάκο; Δείτε πώς είναι σήμερα και τι κάνει στην ζωή του – To τροχαίο που τον σημάδεψε

Στη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του είχε την τύχη να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, ο Στάθης Ψάλτης και άλλοι

Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τον ρόλο του Ταμτάκου. Ο λόγος για τον Mιχάλη Μόσιο, έναν αξιόλογο ηθοποιό, ο οποίος συμμετείχε σε πολλές ταινίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Ο Μιχάλης Μόσιος, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, ζει πλέον μόνιμα στην Κερατέα.

Στη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του είχε την τύχη να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, ο Στάθης Ψάλτης και άλλοι.

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός μέσω του κινηματογραφικού τσιγγάνου «Ταμτάκου» από την Αγία Βαρβάρα, ο οποίος φορούσε καρό σακάκια και ρούχα που… δεν θα λέγαμε ότι ταιριάζουν μεταξύ τους.

Ο Μιχάλης Μόσιος ενσάρκωσε τον ρόλο σε 14 βιντεοταινίες, από το 1983 μέχρι και το 1990, αλλά και σε αρκετές επιθεωρήσεις με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Δείτε πώς είναι σήμερα ο «Ταμτάκος»

Πώς δημιουργήθηκε ο ρόλος του θρυλικού Ταμτάκου

Ο Μιχάλης Μόσιος τη δεκαετία του 1970 έπαιζε τον γιο της Ρένας Βλαχοπούλου στο δημοτικό θέατρο Πειραιά στο έργο «Χαρτοπαίχτρα». Τότε ήταν που δημιούργησε τον Ταμτάκο.

Στην ίδια παράσταση έπαιζε και ο αείμνηστος Θέμης Μάνεσης που έκανε τον «παπατζή». Κάποια στιγμή ο Θέμης Μάνεσης αποχώρησε και αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει.

Πήρε από το βεστιάριο μια παλιά τραγιάσκα, ρούχα και περούκα ώστε να μην καταλάβει το κοινό ότι έκανε διπλό ρόλο και υποδύθηκε τον κλεφτοκοτά. Μόλις εμφανίστηκε στη σκηνή οι θεατές άρχισαν να γελάνε και τότε η Βλαχοπούλου του είπε ότι κάνει και για επιθεώρηση.

Το μοιραίο τροχαίο που σκοτώθηκε η σύντροφός του

Το 1974 η αρραβωνιαστικιά του σκοτώθηκε σε ατύχημα που είχαν με το μηχανάκι. Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο Μόσιος είχε πάθει διάσειση και έσπασε τον ώμο του. Όμως, η φίλη του είχε τραυματιστεί σοβαρά και λίγες μέρες αργότερα ξεψύχησε.

Ο ηθοποιός έπαθε κατάθλιψη. «Δεν άκουγα, δεν μιλούσα, δεν κοιμόμουν, δεν έτρωγα. Ήμουν εγώ και τα κόκαλά μου» είχε δηλώσει προ ετών σε συνέντευξη στο περιοδικό YOU.

«Ερχόταν ο γιατρός και έλεγε “ή θα τρελαθεί ή θα μείνει παράλυτος”. Τελικά έμεινα με άλλους δύο φίλους από τη Θεσσαλονίκη, που με πήραν μαζί τους και του σύστησε ο γιατρός να μου φέρνουν αντιρρήσεις για να αρχίσω να αντιδράω. Έτσι σιγά-σιγά πήρα τα πάνω μου. Αλλά αυτό με πόνεσε για πολύ για χρόνια. Μέχρι και σήμερα την σκέφτομαι. Έχω πράγματα της» είχε συμπληρώσει.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο Μιχάλη Μόσιος εμφανίστηκε στο θέατρο στην παράσταση «Όποια πέτρα και αν σηκώσεις…Έλληνα θα ανταμώσεις».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024