Το Google Maps ήδη είχε αρχίσει να πληροφορεί τους χρήστες του για την τοποθεσία των διάφορων πυρκαγιών. Τώρα όμως πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω – για αρχή στις ΗΠΑ – προκειμένου να βοηθά τους χρήστες του σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Την Τετάρτη, η Google ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει νέα χαρακτηριστικά στο Google Maps που θα ενημερώνουν τους χρήστες για τις τελευταίες λεπτομέρειες αναφορικά με πολλαπλές πυρκαγιές την ίδια στιγμή.

Ειδικά για τις ΗΠΑ, που η περίοδος των πυρκαγιών μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως επικίνδυνη με πολλές εστίες να καίνε την ίδια στιγμή, η καινοτομία αυτή μπορεί ακόμη και να σώσει ζωές.

Πλέον το Google Maps θα εμφανίζει «τις περισσότερες μεγάλες πυρκαγιές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντικές εκκενώσεις», αλλά και πολλές μικρότερες εστίες στις ΗΠΑ. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν μια πυρκαγιά επάνω στο χάρτη για να κατευθυνθούν σε συνδέσμους με λεπτομέρειες για την κατάσταση και πληροφορίες για εκκενώσεις.

Συγκεκριμένα για τις ΗΠΑ, οι χρήστες θα μπορούν να βρουν και στοιχεία για τις κινήσεις που γίνονται ώστε οι πυρκαγιές να τεθούν υπό έλεγχο, τον αριθμό των στρεμμάτων που έχουν καεί, τους δρόμους που έχουν κλείσει και τις εκκενώσεις που συμβαίνουν.

Στόχος είναι εντός του έτους οι Αυστραλοί χρήστες να έχουν επίσης πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, αφού και η Αυστραλία έχει υποφέρει από τις δασικές πυρκαγιές στη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Με πληροφορίες από CNN

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο