Το στρέτσινγκ ή αλλιώς οι διατάσεις είναι το πιο παραμελημένο και υποτιμημένο μέρος μιας προπόνησης, αλλά και το απολύτως απαραίτητο.

Οι διατάσεις θα πρέπει να αποτελούν σημαντικό μέρος του καθημερινού σας προγράμματος καθώς βοηθούν στην βελτίωση της ευλυγισίας, την πρόληψη των τραυματισμών, αλλά επίσης στην επιτάχυνση της αποκατάστασης και τελικά στην επίτευξη ταχύτερου αποτελέσματος από την άσκηση.

Οι εύκαμπτοι μύες σας επιτρέπουν να έχετε καλύτερες επιδόσεις στις καθημερινές σας δραστηριότητες και να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.

Οι δύσκαμπτοι μύες συχνά τραβούν το σώμα σας από τη φυσική ευθυγράμμιση και στη συνέχεια το αναγκάζουν να λειτουργήσει με μειωμένη απόδοση για να εκτελέσει μια κίνηση όταν η κινητικότητα του μυικού συστήματος δεν επαρκεί.

Το στρέτσινγκ μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των μακροπρόθεσμα κακών συνηθειών που αφορούν την στάση του σώματος. Οι πιο επιβαρυντικοί τύποι στάσης του σώματος είναι η σκολίωση και η κύφωση.

Η κακή στάση του σώματός μας είναι ένα από τα καλύτερα κίνητρα για στρέτσινγκ.

Τέσσερις εύκολες διατάσεις που μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως τώρα:

Διατάσεις παλάμης
Φέρτε σε έκταση την παλάμη και τα δάχτυλα του ενός χεριού, χρησιμοποιήστε το άλλο σας χέρι και τραβήξτε την παλάμη προς τα πίσω, τραβώντας τις άκρες των δαχτύλων.

Διατάσεις της ωμοπλάτης
Πλέξτε τα δάχτυλα σας μεταξύ τους πίσω από την πλάτη με τις παλάμες να κοιτούν προς τα μέσα. Τραβήξτε τους ώμους σας προς τα πίσω, ενώ κρατάτε τα χέρια σας τεντωμένα.

Αυχενικές διατάσεις
Γείρετε το κεφάλι σας στο πλάι προς το μέρος του δεξιού ώμου, ωθώντας προς τα κάτω το αριστερό χέρι. Μείνετε εκεί για 10 με 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά.

Οσφυϊκές διατάσεις
Τοποθετήστε τα χέρια σας στην πλάτη της καρέκλας και σιγά σιγά φέρετε σε ορθή γωνία τα πόδια με τον κορμό και τεντωθείτε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο