Θέλεις να διώξεις τις αρκούδες μακριά; Βάλε να παίζει ροκ.

Κι όμως αν σας φαίνεται κουλό, οι Ιάπωνες το δοκίμασαν και λένε πως λειτουργεί.

Οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά βέβαια, καθώς  πέρσι υπήρξαν περισσότερες από 3.300 θεάσεις αρκούδων στην περιοχή Iwate, σε σχέση με το 2017 που ήταν μόνο 700.

Έτσι σκέφτηκαν μέσα από ένα ροκ τραγούδι να εκπαιδεύσουν τους πολίτες για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που τους επιτεθεί αρκούδα.

«Δηλαδή πιστεύεις ότι τα αρκουδάκια είναι χαριτωμένα;» λένε οι στίχοι του τραγουδιού στην αρχή ενώ η ηλεκτρική κιθάρα δίνει τον ρυθμό.

«Άσε τον ανόητο τρόπο σκέψης, μια αρκούδα μπορεί να σου επιτεθεί ξαφνικά!» συνεχίζει το τραγούδι. Παράλληλα, οι στίχοι δίνουν και συμβουλές μπροστά στη θέαση της αρκούδας όπως «μη γυρίσεις την πλάτη, μην τρέξεις μακριά» και «το να προσπαθήσεις να το παίξεις νεκρός δε λειτουργεί».

Σύμφωνα με το Guardian, οι αρχές ελπίζουν ότι το τραγούδι, που θα παίζεται συστηματικά στα τοπικά εμπορικά κέντρα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, θα διδάξει στους ανθρώπους πώς να μένουν ασφαλείς όταν συναντήσουν τα εν λόγω ζώα.

Από την πλευρά του, ο 69χρονος τραγουδιστής Yuuzen Taguchi, δήλωσε ότι τέτοιου τύπου συμβουλές τον βοήθησαν σημαντικά όταν είχε βρεθεί και ο ίδιος μπροστά σε μια αρκούδα στο παρελθόν. «Είναι πολύ τρομακτικό όταν εμφανίζεται κάτι τέτοιο μπροστά σου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο