Πολλοί χρήστες του Bing φαίνεται ότι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις: ο δημοφιλέστερος όρος αναζήτησης στη μηχανή της Microsoft είναι το όνομα της Google.

Αυτό υποστήριξε δικηγόρος της Google στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο προσέφυγε η Google ζητώντας να ακυρωθεί το πρόστιμο των 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που της επιβλήθηκε για μονοπωλιακή συμπεριφορά.

Η Κομισιόν είχε κρίνει ότι η Google εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία του Android για να πιέσει τους κατασκευαστές κινητών και να εξασφαλίσει ότι η δική της μηχανή αναζήτησης είναι η μόνη προεγκατεστημένη επιλογή.

«Υποβάλαμε πειστήρια που δείχνουν ότι ο συχνότερος όρος αναζήτησης στο Bing είναι μακράν το ‘Google’» δήλωσε στο δικαστήριο ο Αλφόνσο Λαμαντρίντ, δικηγόρος της Google.

«Ο κόσμος χρησιμοποιεί τη Google επειδή το επιλέγει και όχι επειδή αναγκάζεται» υποστήριξε o Λαμαντρίντ σύμφωνα με το Bloombeg.

«Το μερίδιο της Google στην αγορά γενικής αναζήτησης βρίσκεται σε συμφωνία με έρευνες μεταξύ καταναλωτών που έδειξαν ότι το 95% των χρηστών προτιμούν τη Google σε σχέση με ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης» είπε.

Σχολιάζοντας το 2018 το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία του, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πίτσαϊ είχε υποστηρίξει ότι το Android «προσέφερε περισσότερες επιλογές σε όλους, όχι λιγότερες».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διαφορετική άποψη, καθώς επιβεβαίωσε ότι η Google είχε πληρώσει ορισμένους κατασκευαστές κινητών ώστε να μην προεγκαθιστούν στις συσκευές τους άλλες μηχανές αναζήτησης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr