Την ώρα που η εμβολιαστική κάλυψη σε πολλές χώρες ξεπερνά το 70% και οι κυβερνήσεις συσσωρεύουν εμβόλια που δεν χρειάζονται, οι μισές χώρες της Αφρικής έχουν εμβολιάσει το πολύ το 2% του πληθυσμού τους.

Σύμφωνα με το παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αφρική, μόνο οι 15 από τις 54 χώρες της ηπείρου πέτυχαν το στόχο να εμβολιάσουν το 10% του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παρόλο που η διάθεση εμβολίων στην Αφρική έχουν αυξηθεί κατά 10 φορές από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, οι παραδόσεις θα έπρεπε να υπερδιπλασιαστούν για να επιτευχθεί ο στόχος του ΠΟΥ για πλήρη εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού έως τα τέλη του έτους.

Ο στόχος απαιτεί περίπου 900 εκατομμύρια δόσεις, δήλωσε σύμφωνα με το Associated Press ο αξιωματούχος του ΠΟΥ Αφρικής Ρίτσαρντ Μιχίγκο.

Μέχρι σήμερα, είπε, οι αφρικανικές χώρες έχουν παραλάβει πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και έχουν χορηγήσει το 70%.

Μόνο το 4% των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην Αφρική έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ώθηση στον εμβολιασμό των φτωχότερων χωρών θα μπορούσε να δώσει η πρόσφατη δέσμευση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να διπλασιάσει τις δωρεές εμβολίων κατά της Covid-19.

Στόχος είναι να εμβολιαστεί το επόμενο έτος το 70% του πληθυσμού κάθε χώρας στον κόσμο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, η Ουάσινγκτον θα αγοράσει και θα διανείμει στις αναπτυσσόμενες χώρες 500 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ανεβάζοντας το σύνολο σε ένα δισεκατομμύριο δόσεις,

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr