Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Καραμίχος - «Είναι αβάσταχτο να μην βλέπεις το παιδί σου - Έχω ζήσει τον πόνο»

Γιώργος Καραμίχος – «Είναι αβάσταχτο να μην βλέπεις το παιδί σου – Έχω ζήσει τον πόνο»

«Έχω ζήσει από πρώτο χέρι τον πόνο του να μη σου δίνεται η ευκαιρία να βλέπεις το παιδί σου και είναι αβάσταχτος» εξομολογείται ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος

Σε μία συνέντευξη εφ΄όλη της ύλης ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος, μιλά μεταξύ άλλων και για την συνεπιμέλεια των παιδιών μετά από ένα χωρισμό.

Με φόντο τον ρόλο του στον νέο κύκλο του «Ήλιου» στην οποία ο Γιώργος Καραμίχος πρωταγωνιστεί, ο ηθοποιός μίλησε για το πώς ένα ζευγάρι μετά από έναν χωρισμό μπορούν να κλείσουν τις πληγές τους και να βάλουν σε νέες, πιο υγιείς βάσεις τη σχέση τους.

Μετά την έκρηξη και την καταστροφή που έρχεται στη σειρά, όλα αλλάζουν για τον Δημήτρη. Πώς θα αλλάξουν οι σχέσεις της ζωής του;

Η αλήθεια είναι ότι μετά την έκρηξη -και κυρίως λόγω των ανθρώπινων απωλειών- αλλάζει η δυναμική όλων των σχέσεων στον «Ήλιο». Ο χαμός κυρίως του Φίλιππου φέρνει σε σύγκρουση τον Δημήτρη με την Εύα, την κόρη της Αλίκης, και με την Αλεξάνδρα, τη μητέρα του Φίλιππου. Η διαδικασία του πένθους είναι μια επώδυνη συνθήκη και δεν μπορούν όλοι να τη διαχειριστούν με σύνεση. Φέρνει στην επιφάνεια συναισθήματα που, αν δεν έχει κάνει κάποιος δουλειά με τον εαυτό του, στρέφονται ενάντια σε άλλους ανθρώπους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Δημήτρης βρίσκεται στο στόχαστρο όλου του θυμού ως αστυνομικός και ως νυν σύντροφος της Αλίκης.

Πώς προσεγγίζετε έναν πατέρα που η πρώην σύζυγος του τον εκδικείται με το να τον εμποδίζει να δει το παιδί του;

Είναι ένα φλέγον θέμα στην εποχή μας και δυστυχώς τα θύματα είναι πάντα τα παιδιά. Η νομοθεσία στην Ελλάδα μέχρι πρότινος έδινε τα δικαιώματα κηδεμονίας κυρίως στη μητέρα, σε αντίθεση με τις περισσότερες πολιτισμένες χώρες του κόσμου, όπου η συν-κηδεμονία είναι αυτονόητη, εκτός αν υπάρχουν λόγοι να αρθεί.

Έχω ζήσει από πρώτο χέρι τον πόνο του να μη σου δίνεται η ευκαιρία να βλέπεις το παιδί σου και είναι αβάσταχτος. Όταν, δε, το χρησιμοποιείς ως μέσο διεκδίκησης προσοχής είναι ανεπίτρεπτο και για τους μπαμπάδες και για τις μαμάδες και κυρίως για το ίδιο το παιδί.

Ο Δημήτρης πάει από τη Λήδα στην Αλίκη. Αυτή γιατρεύει τις πληγές του;

Ο έρωτας είναι πέραν του λόγου. Όταν μάλιστα συμβαίνει δύο άτομα να αφεθούν στην αμοιβαία έλξη και αποδοχή, μπορεί να οδηγήσει στην απόλυτη οικειότητα, που είναι και η πιο ευτυχισμένη συνθήκη για ένα ζευγάρι. Η εμπιστοσύνη είναι το πάν – σπάνια εκδοχή, αλλά το ζητούμενο για όλους. Οδηγεί σε μια ουσιαστική ελευθερία και αναγνώριση του εαυτού. Η Αλίκη και ο Δημήτρης έχουν αυτό το δυνάμει ιδανικό ταίριασμα. Αρκεί βέβαια να μην κρατούν μυστικά.

Η ζωή μοιάζει να προκαλεί διαρκώς τον Δημήτρη, κι αυτός καλείται να εξελιχθεί ως άνθρωπος…

Μέσα από τη δουλειά του, ο Δημήτρης θέλει να κατανοήσει την ανθρώπινη φύση και, ιδανικά, να θεραπεύσει τα τραύματα που οδηγούν τους ανθρώπους σε παραβατικές συμπεριφορές. Κι έτσι χρησιμοποιεί τις υποθέσεις που έχει να διαλευκάνει ως αναγκαστικά μαθήματα αυτοβελτίωσης. Όλοι οι άνθρωποι αυτό θέλουμε να κάνουμε, πιστεύω. Απλώς στην πορεία συνήθως οι φόβοι μας μας κάνουν επικριτικούς ή αλαζόνες.

Πώς είδατε το κίνησα #eimaste oloi mazi, για τη σωματική, ψυχική και λεκτική βία;

«Ως μια ανάγκη να αλλάξει η κοινωνία μας προς το καλύτερο. Η αποδοχή του άλλου είναι απαραίτητη», είπε ο Γιώργος Καραμίχος στο 7μερες TV.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024