Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκρέτα Τούνμπεργκ - Λούστηκε με «πετρέλαιο» για το εξώφυλλο του περιοδικού του Guardian

Γκρέτα Τούνμπεργκ – Λούστηκε με «πετρέλαιο» για το εξώφυλλο του περιοδικού του Guardian

Η Τούνμπεργκ δηλώνει «εξαιρετικά χαρούμενη που διαψεύστηκα», σχετικά με τους νέους και το ενδιαφέρον τους για το κλίμα

Ιδιαίτερο συμβολισμό είχε η φωτογράφιση της Γκρέτας Τούνμπεργκ, για το εξώφυλο του περιοδικού του Guardian.

H 18χρονη πλέον, ακτιβίστρια, ταγμένη εδώ και χρόνια σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, φωτογραφήθηκε,  από τον Marcus Ohlsson και παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στον Simon Hattenstone, κάνοντας «την απόλυτη θυσία», όπως αναφέρει ο Guardian:

Την περιέλουσαν με μαύρη μπογιά, η οποία έσταξε στο πρόσωπο, τα μάτια, το λαιμό, τους ώμους της Γκρέτα, παραπέμποντας στις επιπτώσεις του πετρελαίου.

Μάλιστα στο λογαριασμό του Guardian στο Instagram, δημοσιεύτηκε σχετικό βίντεο, με τη λεζάντα: «Για όσους αμφέβαλαν για την αυθεντικότητα της φωτογράφισης».

«Ήταν καλύτερα απ’ό,τι πίστευα. Είχα μια κορδέλα στα μαλλιά για να μην μαυρίσουν, αλλά τελικά, η μπογιά, πέρασε την κορδέλα και τα μαλλιά μου έγιναν κατάμαυρα. Ήταν πολύ δύσκολο να βγάλω μετά τη μπογιά  ανέφερε η ίδια για την εμπειρία της.

Η 18χρονη από τη Σουηδία περιγράφει την προσωπική της μεταμόρφωση από τη στιγμή που ξεκίνησε την απεργία στο σχολείο της, αλλά και το πώς νιώθει ως η πιο διάσημη ακτιβίστρια για το κλίμα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο αυτισμός της ερίναι και η υπεδύναμή της. «Πολλοί άνθρωποι με αυτισμό έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το οποίο μπορούν να ασχολούνται για πάντα χωρίς να βαριούνται. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο κάποιες φορές. Ο αυτισμος μπορεί να είναι κάτι που σε συγκρατεί, όμως αν βρεθείς στις σωστές συνθήκες, αν έχεις γύρω σου σωστούς ανθρώπους και τις προσαρμογές που χρειάζεσαι, και νιώθεις πως έχεις ένα σκοπό, τότε μπορεί να αποδειχτεί κάτι που μπορείς να αξιοποιήσεις για καλό. Και νομίζω πως αυτό κάνω αυτή τη στιγμή».

«Το καλό με τα νιάτα είναι ότι δεν είσαι επιρρεπής στο συμβιβασμό»

Σύμφωνα με την ίδια, ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή στα χρόνια που αγωνίζεται, είναι η πίστη της στους ανθρώπους. «Δεν πίστευα πως οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για το κλίμα γιατί όσοι ήξερα ήταν σε φάση ‘α ναι, το κλίμα είναι σημαντικό, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι γι’αυτό’. Όμως, αποδείχτηκε πως πολλοί νέοι άνθρωποι στην πραγματικότητα ενδιαφέρονταν. Και μάλιστα πολύ! Και είναι πανέτοιμοι να κάνουν κάτι για το κλίμα. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που διαψεύστηκα».

Παράλληλα σημειώνει: «Φυσικά, ίσως είμαι αφελής επειδή είμαι νέα» λέει η ίδια με μια μικρή παύση, και συνεχίζει: «Όμως, νομίζω πως η αφέλεια και η παιδικότητα είναι κάποιες φορές καλές». Όπως λέει, το καλό με τη νεότητα είναι πως δεν είσαι τυφλωμένος από τη «ρεαλπολιτίκ» ούτε επιρρεπής στον συμβιβασμό. «Νομίζω πως οι μεγάλοι κάνουν τα πράγματα πιο περίπλοκα απ’ό,τι είναι στην πραγματικότητα».

Το νέο περιοδικό Sarurday του Guardian, είναι ιδιαίτερης αισθητικής και ποικίλλης ύλης με 100 σελίδες  που περιλαμβάνουν από αποκλειστικές συνεντεύξεις και φωτογραφικά αφιερώματα έως κριτικές βιβλίων και εξειδικευμένα θέματα.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024