Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μυστικό του Ηλία Μαμαλάκη για νόστιμες μπάμιες

Το μυστικό του Ηλία Μαμαλάκη για νόστιμες μπάμιες

Έτσι, θα καταφέρετε επιτέλους να τις απολαύσετε

Δεν είναι απλώς ένα φαγητό από αυτά που δεν συμπαθεί πολύ η πλειοψηφία, αλλά και από αυτά που αρκετοί από εμάς δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ.

Πάντως, οι μπάμιες έχουν και τους δικούς τους πιστούς. Όσοι τις αγαπούν, τις αγαπούν πολύ.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, γνωστός για την αγάπη του στην μεσογειακή κουζίνα μάγειρας, μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μερικά μυστικά για πιο νόστιμες μπάμιες.

Είναι μια ευκαιρία να τις μαγειρέψουμε για να τους δώσουμε μια ευκαιρία-άλλωστε, έχουν πολλά διατροφικά οφέλη.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μάς λέει να αποφύγουμε το κρεμμύδι, να τρίψουμε φρέσκια ντομάτα και να τις μαγειρέψουμε στον φούρνο, αφού τις έχουμε τηγανίσει πρώτα.

Δείτε την ανάρτησή του:

Λίγα περισσότερα για τις μπάμιες:

Οι μπάμιες είναι ένα ευέλικτο λαχανικό που καταναλώνεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα δημοφιλές στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, σε διάφορα μέρη της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, της Καραϊβικής και της Νότιας Αμερικής αλλά και στη χώρα μας.

Λέγεται ότι ανακαλύφθηκε στην Αιθιοπία πριν 3.500 χρόνια και ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στους αρχαίους Αιγύπτιους.

Ένα φλιτζάνι ωμές μπάμιες περιέχει λίγο πάνω από 30 θερμίδες, περίπου 3 γραμμάρια διαιτητικών ινών, 2 γραμμάρια πρωτεΐνης, 7,6 γραμμάρια υδατάνθρακες και 0,1 γραμμάρια λίπους.

Προσφέρει επίσης τα παρακάτω ποσοστά συνιστώμενων ημερήσιων προσλήψεων: 66% βιταμίνης K, 35% βιταμίνης C, 22% φολικού οξέος, 14% μαγνησίου, 13% θειαμίνης, 11% βιταμίνης Β6 και μικρά ποσοστά ασβεστίου, σιδήρου, βιταμίνης Α, νιασίνης, φωσφόρου και χαλκού.

Μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά με τον διαβήτη και ενισχύει το ανοσοποιητικό

Οι μπάμιες όχι μόνο προωθούν την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος, αλλά και τα καλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Οι διαλυτές στο νερό ίνες διασπώνται στο πεπτικό σύστημα και δεσμεύουν παράλληλα τη χοληστερόλη των άλλων τροφών έτσι ώστε να μπορεί να εκκρίνεται μαζί με άλλα απόβλητα. Με τη σειρά τους, πέφτουν και τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης.

Οι διαλυτές ίνες μπορούν να βοηθήσουν τους διαβητικούς λόγω της ικανότητάς τους να διατηρούν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Η πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, ενδυναμώνει και προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα από τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες, δημιουργώντας περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη εναντίον των ξένων παθογόνων στο σώμα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024