Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη - Ποινή κάθειρξης 453 χρόνων σε διακινητή για μεταφορά προσφύγων στην Κρήτη

Κρήτη – Ποινή κάθειρξης 453 χρόνων σε διακινητή για μεταφορά προσφύγων στην Κρήτη

Στον 53χρονο επιβλήθηκε και χρηματική ποινή μαμούθ που φτάνει τα 2.150.000 ευρώ.

Εξαιρετικά βαριά ποινή 453 χρόνων επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά, στον τουρκικής υπηκοότητας 53χρονο καπετάνιο ιστιοφόρου, που εντοπίστηκε να μεταφέρει δεκάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, στα δυτικά παράλια της Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 2020.

Όπως αναφέρει η neakriti.gr ο καταδικασθείς τελικά θα εκτίσει στην φυλακή τα 20 έτη. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την εν λόγω ποινή, στον 53χρονο επιβλήθηκε και χρηματική ποινή μαμούθ που φτάνει τα 2.150.000 ευρώ.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου κάθισαν άλλοι δύο άνδρες, οι οποίοι απαλλάχθηκαν από τις κακουργηματικές κατηγορίες. Πρόκειται για έναν 33χρονο Τούρκο κι έναν 28χρονο Ιρακινό.

Οι δυο τους καταδικάστηκαν, πάντως, για παράνομη είσοδο στη χώρα, με το δικαστήριο να επιβάλει στον κάθε έναν εξ αυτών ποινή φυλάκισης ενός έτους και 8 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Τι είχε γίνει

«Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης, μετά από μια ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη υπό συνθήκες δίκαιης δίκης και υποδειγματικής δικανικής διερεύνησης του αποδεικτικού υλικού, κήρυξε αθώο τον εντολέα μας, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του και στην ανάκτηση της προσωπικής του ελευθερίας», δήλωσε στην ίδια πηγή, ο συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου Ιρακινού, κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας.

Το ιστιοφόρο σκάφος, μήκους 15 μέτρων, μετέφερε περισσότερους από 60 πρόσφυγες (ιρακινής, συριακής, ιρανικής και αιγυπτιακής εθνικότητας) με προορισμό – όπως όλα δείχνουν – την Ιταλία. Μεταξύ των επιβαινόντων, βρίσκονταν 25 ανήλικοι και ένα βρέφος μόλις έξι μηνών. Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες βρίσκονταν ήδη εν πλω για 5 ημέρες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν εξαντληθεί οι προμήθειές τους.

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο του 2020 υπήρξαν τρεις περιπτώσεις με αφίξεις μεταναστών με πλοιάρια στα νότια των Χανίων.

Ένα σκάφος είχε εντοπιστεί αρχές του μήνα στην περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας, στα μέσα του μήνα ένα άλλο σκάφος είχε καταπλεύσει στην Γαύδο και στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ένα ακόμη πλοιάριο με μετανάστες είχε εντοπιστεί στον Φοίνικα Σφακίων.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024