Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Serie A - Πού το πάει η Νάπολι;

Serie A – Πού το πάει η Νάπολι;

Η Νάπολι έριξε ακόμη μία τεσσάρα στο πρωτάθλημα, έκανε το πέντε στα πέντε και έστειλε ακόμη ένα… ηχηρό μήνυμα σε όλους τους διεκδικητές του Scudetto

Ασταμάτητη μοιάζει να είναι η Νάπολι σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι κατάφερε να περάσει… αέρας από την έδρα της Σαμπντόρια, επικρατώντας με 4-0 για την 5η αγωνιστική της Serie A, μετά την τεσσάρα με την Ουντινέζε.

Οι Παρτενοπέι δείχνουν αποφασισμένοι σε αυτό το start και μέχρι στιγμής είναι μόνοι πρώτοι στη Serie A, καθώς, πέρα από τη Νάπολι, καμία άλλη ομάδα του πρωταθλήματος δεν έχει το απόλυτο.

Αυτή μάλιστα είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που ξεκινά με το πέντε στα πέντε, μετά τις σεζόν 1987/88 και 2017/18.

Οι ποδοσφαιριστές του Σπαλέτι παίζουν συνεχώς με το πόδι πατημένο στο γκάζι και βγάζουν τρομερή ενέργεια σε κάθε γωνία του γηπέδου. Τη δεδομένη στιγμή μόνο η Ίντερ έχει καλύτερη επίθεση (18) σε όλο το πρωτάθλημα, ενώ αμυντικά η Νάπολι κατέχει το καλύτερο ρεκόρ, έχοντας δεχτεί μόλις δύο γκολ σε αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Κόντρα σε Ουντινέζε και Σαμπντόρια η Νάπολι… έριξε συνολικά οκτώ γκολ και μάλιστα χωρίς να δεχτεί κανένα.

Δύο αναμετρήσεις που δείχνουν πολλά. Διότι στη μία έδρα άφησε δύο βαθμούς η Γιουβέντους και στην άλλη η Ίντερ. Η Γηραιά Κυρία είχε μείνει στο 2-2 με την Ουντινέζε στο Ούντινε, απ’ όπου η Νάπολι πέρασε με τεσσάρα. Όπως έκανε και με τη Σαμπντόρια, όπου η Ίντερ δεν κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς, μένοντας στο 2-2.

Παράλληλα, κόντρα στην ομάδα του Αλέγκρι η Νάπολι έδειξε πως φέτος δεν… αστειεύεται, καθώς, αν και έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, κατάφερε να το φέρει «τούμπα» και να πάρει το «τρίποντο», επικρατώντας με 2-1.

Μεγάλος πρωταγωνιστής μέχρι στιγμής είναι ο Νίκτορ Όσιμεν. Παρότι ο Νιγηριανός δεν κατάφερε να καθιερωθεί την περασμένη σεζόν, φέτος δείχνει πως είναι έτοιμος για το «μπαμ», ώστε να αποδώσει και να δικαιώσει τους ανθρώπους της Νάπολι, που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Ο επιθετικός των Παρτενοπέι έχει σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν 5 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα τρία τα έχει βάλει στο πρωτάθλημα, τα οποία τα έβαλε στα δύο τελευταία παιχνίδια κόντρα σε Σαμπντόρια και Ουντινέζε.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει φυσικά και ο Λορέντσο Ινσίνιε, ο οποίος έχει συμμετοχή στα περισσότερα γκολ της ομάδας, έχοντας 1 γκολ και 3 ασίστ σε αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως και στα πέντε παιχνίδια η Νάπολι είχε την κατοχή, όπως είχε και στο παιχνίδι με τη Λέστερ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, δείγμα και του τρόπου παιχνιδιού που ακολουθεί ο Σπαλέτι.

Παράλληλα, ακόμη ένα στοιχείο που έχει εμφανίσει η ομάδα από τη Νάπολη είναι το γεγονός πως όποτε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον δύο φορές, συνήθως φθάνει και στη νίκη, καθώς τελευταία φορά που δεν έγινε αυτό ήταν το 2015, έχοντας χτίσει ένα σερί 54 αναμετρήσεων.

Αν και είναι αρκετά νωρίς, η Νάπολι δείχνει εντελώς διαφορετική ομάδα. Με αρχή, μέση και τέλος. Οι Παρτενοπέι δείχνουν έτοιμοι να κάνουν πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο της πόλης και να φθάσουν στο Scudetto.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024