Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Drone για τη μεταφορά φαρμάκων δοκιμάζεται στα Τρίκαλα

Drone για τη μεταφορά φαρμάκων δοκιμάζεται στα Τρίκαλα

Προορίζεται για την εξυπηρέτηση πολιτών με κινητικά προβλήματα, απομονωμένων χωριών και περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πρώτη στάση το φαρμακείο, δεύτερη στάση μια φάρμα στα Τρίκαλα: ελικοφόρο drone για την επείγουσα μεταφορά φαρμάκων σε απομονωμένες περιοχές δοκιμάζεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για καινοτόμες λύσεις μεταφοράς.

Το κόκκινο drone με τους τέσσερις έλικες απογειώθηκε την Τρίτη από τα Τρίκαλα και πραγματοποίησε στάσεις σε ένα φαρμακείο και ένα αγρόκτημα πριν προσγειωθεί τρία χιλιόμετρα μακριά στη Λεπτοκαρυά.

Υπάλληλος του φαρμακείου παρέλαβε τα φάρμακα από το ειδικό ντουλαπάκι πριν το drone απογειωθεί ξανά, αναφέρει το Reuters.

Το drone μεταφέρει μικρές ποσότητες φαρμάκων σε ειδικό ντουλάπι (Reuters)

«Η τεχνολογία μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Σήμερα μεταφέραμε φάρμακα σε ένα κοντινό φαρμακείο, αύριο θα μπορούσαμε να τα μεταφέρουμε για επείγουσες καταστάσεις» δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το drone προορίζεται για την εξυπηρέτηση πολιτών με κινητικά προβλήματα, απομονωμένων χωριών και περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι δοκιμές εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Harmony για την ανάπτυξη μεταφορικών λύσεων χαμηλού άνθρακα και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Οι ιδέες του Harmony, στις οποίες περιλαμβάνονται και αυτόνομα οχήματα, δοκιμάζονται σε ακόμα πέντε πόλεις στην Ευρώπη.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024