Πρώτη στάση το φαρμακείο, δεύτερη στάση μια φάρμα στα Τρίκαλα: ελικοφόρο drone για την επείγουσα μεταφορά φαρμάκων σε απομονωμένες περιοχές δοκιμάζεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για καινοτόμες λύσεις μεταφοράς.

Το κόκκινο drone με τους τέσσερις έλικες απογειώθηκε την Τρίτη από τα Τρίκαλα και πραγματοποίησε στάσεις σε ένα φαρμακείο και ένα αγρόκτημα πριν προσγειωθεί τρία χιλιόμετρα μακριά στη Λεπτοκαρυά.

Υπάλληλος του φαρμακείου παρέλαβε τα φάρμακα από το ειδικό ντουλαπάκι πριν το drone απογειωθεί ξανά, αναφέρει το Reuters.

Το drone μεταφέρει μικρές ποσότητες φαρμάκων σε ειδικό ντουλάπι (Reuters)

«Η τεχνολογία μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Σήμερα μεταφέραμε φάρμακα σε ένα κοντινό φαρμακείο, αύριο θα μπορούσαμε να τα μεταφέρουμε για επείγουσες καταστάσεις» δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το drone προορίζεται για την εξυπηρέτηση πολιτών με κινητικά προβλήματα, απομονωμένων χωριών και περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι δοκιμές εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Harmony για την ανάπτυξη μεταφορικών λύσεων χαμηλού άνθρακα και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Οι ιδέες του Harmony, στις οποίες περιλαμβάνονται και αυτόνομα οχήματα, δοκιμάζονται σε ακόμα πέντε πόλεις στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr