Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο των γερμανικών εκλογών

Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο των γερμανικών εκλογών

Το 80% των πολιτών συμφωνεί ότι η οικονομία πρέπει να γίνει πιο φιλική προς το κλίμα τώρα παρά αργότερα.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί ότι η προστασία του κλίματος είναι ύψιστης σημασίας για τα επόμενα χρόνια, δείχνει δημοσκόπηση του ινστιτούτο ερευνών Yougov, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Rheinische Post, το 80% των πολιτών συμφωνεί «πλήρως» ή «μάλλον» ότι η οικονομία πρέπει να γίνει πιο φιλική προς το κλίμα τώρα παρά αργότερα.

Το 70% των ερωτηθέντων συμμερίζεται την άποψη ότι η κατανάλωση πρέπει να περιοριστεί σήμερα, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να ζήσουν εξίσου καλά.

Το 70% τάσσεται επίσης υπέρ της απαγόρευσης πτήσεων μικρών αποστάσεων εάν η διαδρομή μπορεί να καλυφθεί σε λιγότερο από τρεις ώρες με το τρένο.

Η μεγάλη πλειοψηφία είναι της γνώμης ότι η οικονομία (71%), το κράτος (64%) και οι πολίτες (62%) κάνουν πολύ λίγα για να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση. Μάλιστα, οι μισοί από τους ερωτηθέντες είναι επικριτικοί και για τις δικές τους πράξεις.

Αν εξετάσει κανείς τις απόψεις για το κλίμα και τις κομματικές προτιμήσεις, γίνεται επίσης εμφανής η πιθανότητα διαφωνιών κατά τις διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές στις 26 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα δύο τρίτα των υποστηρικτών των Πράσινων αποδέχονται την απώλεια βιομηχανικών θέσεων εργασίας ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία του κλίματος, ενώ το 65% των υποστηρικτών του FDP την απορρίπτει. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, μόνο το 38% αποδέχεται την απώλεια βιομηχανικών θέσεων εργασίας για να επιτευχθεί μεγαλύτερη προστασία του κλίματος.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των πολιτών είναι επίσης της γνώμης ότι δεν πρέπει να ψηφιστούν νέοι νόμοι που αντιβαίνουν στους γενικούς στόχους για την προστασία του κλίματος. Ανάλογο αίτημα είχε προταθεί από τους Πράσινους.

Με εξαίρεση τους υποστηρικτές του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η απαγόρευση των νόμων που βλάπτουν το κλίμα βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των υποστηρικτών όλων των άλλων κομμάτων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024