Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύκολο αδυνάτισμα; Αυτή είναι η πρωινή συνήθεια που θα σας σώσει

Εύκολο αδυνάτισμα; Αυτή είναι η πρωινή συνήθεια που θα σας σώσει

Αν θέλετε να κάνετε το αδυνάτισμα εύκολη υπόθεση, τότε υιοθετήστε αυτήν την πρωινή συνήθεια καθημερινά

Πολλές φορές το αδυνάτισμα μπορεί να σας φαίνεται αδύνατο. Ωστόσο, μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά στον στόχο σας.

Το να ανοίξετε τις κουρτίνες για να μπει το φως του ήλιου ή το να περνάτε μερικά λεπτά έξω κάθε πρωί μπορεί να σας βοηθήσει στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Μία μικρή έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ βρήκε ότι η έκθεση ακόμα και σε μέτρια ηλιοφάνεια συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα μπορεί να επηρεάσει το βάρος.

Επιπλέον, έρευνα σε πειραματόζωα βρήκε ότι η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία βοήθησε στον περιορισμό της αύξησης του βάρους σε ποντίκια που είχαν διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Η έκθεση στον ήλιο είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας σε βιταμίνη D.

Κάποιες έρευνες έχουν βρει ότι η ικανοποίηση των αναγκών σας σε βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα και να αποτρέψει την αύξηση του βάρους.

Σε μία έρευνα, 218 υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες πήραν είτε συμπληρώματα βιταμίνης D είτε placebo (εικονικό φάρμακο) για ένα χρόνο. Στο τέλος της έρευνας, οι γυναίκες που κάλυψαν την ανάγκη τους σε βιταμίνη D έχασαν περίπου 3.2 kg περισσότερα συγκριτικά με εκείνες που είχαν έλλειψη σε βιταμίνη D.

Έρευνα του Journal of Women’s Health παρακολούθησε 4.659 γυναίκες μεγάλης ηλικίας για τέσσερα χρόνια και βρήκε ότι τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D συνδέονται με μικρότερη αύξηση του βάρους.

Η ποσότητα έκθεσης στον ήλιο που χρειάζεστε διαφέρει ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε, την εποχή και την τοποθεσία σας. Ωστόσο, το να αφήνετε λίγο φυσικό φως να μπαίνει στο σπίτι σας ή το να κάθεστε έξω για 10-15 λεπτά κάθε πρωί μπορεί να έχει θετική επίδραση στο αδυνάτισμά σας.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024