Το Douyin, η κινεζική βερσιόν του TikTok, θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες κάτω των 14 ετών μόνο για 40 λεπτά την ημέρα, και μόνο από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

«Ναι, είμαστε πιο αυστηροί με τους έφηβους» ανακοίνωσε η Bytedance, η εταιρεία του Πεκίνου που ανέπτυξε το Douyin και το TikTok.

Οι χρήστες κάτω των 14 ετών θα μπορούν να συνδέονται αποκλειστικά μέσω του Youth Mode (Λειτουργία Νέων), το οποίο θα προσφέρει παράλληλα εκπαιδευτικό περιεχόμενο όπως ντοκιμαντέρ και εκθέσεις μουσείων.

Το Douyin δεν επιβάλλει ηλικιακούς περιορισμούς, ωστόσο οι χρήστες κάτω των 18 ετών πρέπει να ζητούν την έγκριση των γονιών τους. Στο TikTok η ελάχιστη ηλικία είναι τα 13 έτη.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε στους εφήβους κάτω των 18 ετών να παίζουν online βιντεοπαιχνίδια τις καθημερινές. Μπορούν να το κάνουν μόνο για μία ώρα την ημέρα τις Παρασκευές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο η απαγόρευση των κινητών στα κινεζικά σχολεία.

Η κινεζική Υπηρεσία Κυβερνοχώρου έχει ζητήσει από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από παιδιά να «δημιουργούν ένα σωστό περιβάλλον για την υγιή ανάπτυξη των νέων ανθρώπων».

Τα τελευταία χρόνια τα κοινωνικά μέσα βρίσκονται στο στόχαστρο των κινεζικών ΜΜΕ λόγω της ανησυχίας ότι η υπερβολική ενασχόληση με το Διαδίκτυο επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία των ανηλίκων.

Σύμφωνα με την εταιρεία κοινωνικών μέσων We Are Social, οι κινέζοι χρήστες περνούν κατά μέσο όρο πάνω από πέντε ώρες την ημέρα στο Διαδίκτυο, από τις οποίες οι δύο ώρες αφιερώνονται σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr