Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμένη ευκαιρία

Χαμένη ευκαιρία

Οι εύλογες απορίες που προέκυψαν σχετικά με τα ανεμβολίαστα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών στα εστιατόρια ήταν η τέλεια ευκαιρία για να θεσπίσει η κυβέρνηση την ολοκληρωτική απαγόρευση της παρουσίας παιδιών στα εστιατόρια.

Με το θέμα των ανεμβολίαστων δωδεκάχρονων στα εστιατόρια, η κυβέρνηση έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να πετύχει την αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας. Ας μην κοροϊδευόμαστε, εξωραΐζοντας μια κατάσταση που δεν κρύβεται! Η ευκαιρία πέρασε μπροστά της και η κυβέρνηση ήταν σαν να μην κατάλαβε τίποτα.

Οι εύλογες απορίες που προέκυψαν σχετικά με τα ανεμβολίαστα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών στα εστιατόρια ήταν η τέλεια ευκαιρία για να θεσπίσει η κυβέρνηση την ολοκληρωτική απαγόρευση της παρουσίας παιδιών στα εστιατόρια. Εφεξής, τα εστιατόρια ακατάλληλα δι’ ανηλίκους κάτω των δώδεκα! Θα ήταν υπέροχο, διότι δεν είναι τόσο οι δωδεκάχρονοι, που τέλος πάντων έχουν μάθει κάπως να φέρονται, όσο τα μικρότερα που είναι η κατάρα και η μάστιγα των εστιατορίων. Ο ολοκληρωτικός, άνευ όρων, αποκλεισμός τους θα ήταν λοιπόν μια αληθινή επανάσταση στην εστίαση, που θα έδειχνε τον δρόμο προς το μέλλον, παρά τις αρχικές αντιδράσεις που θα υπήρχαν ακόμη και από επιχειρηματίες του κλάδου. Θα ενίσχυε και τον τουρισμό, γιατί θα έρχονταν από το εξωτερικό για να απολαύσουν τα ελληνικά εστιατόρια όπου απαγορεύονται τα παιδάκια!

Εν πάση περιπτώσει, δεν ζω στον Αρη και καταλαβαίνω ότι το μέτρο είναι πολύ ριζοσπαστικό για να γίνει αποδεκτό ως υποχρεωτικό από την κοινωνία. Θα μπορούσε, όμως, να ήταν μια προαιρετική δυνατότητα η απαγόρευση παιδιών στα εστιατόρια που το επιλέγουν. Γιατί όχι, αφού υπάρχουν εστιατόρια που απαγορεύουν τα σκυλάκια; Στο κάτω κάτω, κοιτάξτε τριγύρω σας ή στον καθρέφτη σας (όπως κάνω εγώ) και θα διαπιστώσετε σε τι είδους τέρατα εξελίσσονται τα παιδάκια, ενώ τα καημένα τα σκυλάκια, όσο και αν προσπαθήσουν…

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΓΙΟΥΚΛΙΝΤ!  

Με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Γιούκλιντ Τσακαλώτος προειδοποιεί ότι υπάρχει «κίνδυνος νέας χρεοκοπίας για τη χώρα» και γι’ αυτό θεωρεί απαραίτητη τη συμφωνία των προοδευτικών δυνάμεων, στις οποίες περιλαμβάνει το «ιστορικό», τον πρόεδρο Μπαρούφα και το ΠΑΣΟΚ της Φώφης. Από την οπτική γωνία των συμφερόντων του έχει δίκιο ο Γιούκλιντ, διότι, όπως λέει και η συντρόφισσα Εφη, που έχει μελετήσει τον λενινισμό καλύτερα από τον Γιούκλιντ, η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά. Επομένως, η συμπόρευση των κατ’ ευφημισμόν προοδευτικών δυνάμεων είναι όντως απαραίτητη, ώστε να εξασφαλιστεί η βεβαιότητα της χρεοκοπίας και να ανοίξει, επιτέλους, ο δρόμος για τον αληθινό σοσιαλισμό! Εύγε στον Γιούκλιντ που παραμένει πάντα μαθητής – ever the honourable schoolboy, με όρους του αείμνηστου Λε Καρέ…

ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Θα έμπαινα στον πειρασμό να σκεφτώ ότι, εφόσον παραγγέλνουμε από τη Γαλλία έξι επιπλέον Ραφάλ (και μάλιστα αμεταχείριστα και τελευταίας τεχνολογίας), μάλλον μειώνονται οι πιθανότητες να παραγγείλουμε από τους Γάλλους και τις φρεγάτες. Για την ακρίβεια, ενέδωσα στον πειρασμό και ρώτησα σχετικώς τους ιθύνοντες. Με βεβαιώνουν ότι τα δύο αυτά δεν συνδέονται και ότι τα κριτήρια για την παραγγελία των φρεγατών δεν είναι γεωπολιτικά – δεν μοιράζουμε, δηλαδή, τις δουλειές στους φίλους μας για να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας.

ΝΕΑ ΑΙΓΙΝΑ;

Μιλώντας για Αιγαίο, ακούω τελευταία κάτι για ένα νέο «trend» στον παραθερισμό. Τρία γνωστά και επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως δεν έχουν πλέον ενεργό ανάμειξη (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας), εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την αγορά σπιτιών στις Οινούσσες, το γνωστό νησί των εφοπλιστών, ως γνωστόν. Δεν τους πτοεί όμως αυτό, αφού εκεί είναι οι καλές ευκαιρίες. Ισχύει και γι’ αυτές, άλλωστε, ό,τι και για τα χρήματα που εισέπραττε το ρωμαϊκό κράτος από τους χρήστες των δημόσιων τουαλετών επί Βεσπασιανού: δεν μυρίζουν. Να σημειωθεί, για όποια αξία μπορεί να έχει, ότι ο Βεσπασιανός είχε πάθος με την εκτροφή μουλαριών, οπότε είναι λογικό που δεν τον ενοχλούσε η μυρωδιά του χρήματος…

ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ;

Ο τίτλος έλεγε για κατ’ ιδίαν συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη και Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, για θέματα όμως τα οποία «δεν άπτονται της πολιτικής». Η διευκρίνιση (της οποίας η λόγια διατύπωση δεν προδίδει Βελόπουλο…) ήταν απαραίτητη. Για τι άλλο θα μπορούσαν ποτέ να μιλήσουν οι δυο τους, αν όχι για πολιτική; Για την αλοιφή Βυζαντινόν και τις ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού ή για τις τάσεις στην εξέλιξη του Συνταγματικού Δικαίου; Συγχρόνως όμως η διευκρίνιση επέτεινε και το μυστήριο: τι μπορεί να συνδέει αυτούς τους δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους; Η συνάντηση αφορούσε τα μεταπτυχιακά της κόρης του Βελόπουλου στο Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό. Δεδομένου ότι ο Γεραπετρίτης έχει μεγάλη πείρα από νομικές σπουδές στη Βρετανία (μέχρι πρότινος ήταν καθηγητής στο Μάντσεστερ, αν θυμάμαι καλά), ο πρόεδρος θα του ζήτησε καμιά συστατική επιστολή…

ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ

Εκανα λάθος και είναι μεγάλη χαρά μου να το διαπιστώνω. Με ειδοποίησε φίλος ότι το βιβλίο του Ρόμπερτ Σέρβις, που ανέφερα χθες, έχει εκδοθεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, με τον τίτλο «Σύντροφοι: Η παγκόσμια ιστορία του κομμουνισμού». Ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Συγχαρητήρια στον εκδοτικό οίκο για την πρωτοβουλία.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024