Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης - «Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι η αποχή από ό,τι νόμιζε βασίλειό του»

Πέτρος Φιλιππίδης – «Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι η αποχή από ό,τι νόμιζε βασίλειό του»

«Όσο πιο πολύ οι άνθρωποι δεν ασχολούνται με αυτούς, τόσο πιο πολύ μεγαλώνει η τιμωρία τους» δηλώνει σε συνέντευξή της η Μυριέλλα Κουρεντή

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η γνωστή ηθοποιός Μυριέλλα Κουρεντή, μιλώντας μεταξύ άλλων για το ελληνικό MeToo, τον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και τη σχέση μεταξύ πρωταθλητισμού και υποκριτικής.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο περιοδικό ΕΓΩ η Μυριέλλα Κουρεντή υπογραμμίζει πως  «δεν επέτρεψε σε κανέναν να την θυματοποιήσει».

Στο ξεκίνημα της καριέρας σου ως ηθοποιός, δέχτηκες αθέμιτο ανταγωνισμό;

Συνάντησα, αλλά η αλήθεια είναι επειδή έχω κάνει πρωταθλητισμό και από πολύ μικρή πειθάρχησα στον στόχο και στα θέλω μου, δεν με άγγιζε αυτό. Δεν κατάφερε να με λυγίσει. Ίσα-ίσα που πείσμωνα και ήξερα μέχρι που μπορώ να φτάσω. Με έκανε πιο ετοιμοπόλεμη και έχτισα ένα πιο γερό στομάχι.

Ο πρωταθλητισμός ήταν ένας λόγος που οδηγήθηκες στη νευρική ανορεξία;

Ναι ήταν ένας λόγος. Τώρα βέβαια βλέπουμε ότι οι αθλήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης έχουν γερά σώματα. Εγώ δεν ήμουν ποτέ η στεγνή κοπέλα τύπου μπαλαρίνα κι αυτό τότε ήταν από τις προπονήτριες κατακριτέο. Θυμάμαι να στερούμαι πάρα πολλά πράγματα… Πάντα έτρωγα πολύ περιορισμένη και ζυγισμένη ποσότητα που να μην ξεπερνά κάποια γραμμάρια.

Έχουμε ακούσει περιστατικά όπου προπονητές φτάνουν στο σημείο να χτυπήσουν τους αθλητές όταν έχουν πάρει βάρος. Έχεις ζήσει τέτοια σκηνικά;

Έζησα σκληρά πράγματα στις προπονήσεις. Υπήρχε μια ψυχολογική βία που σου ασκούνταν λεκτικά και μπορεί να έβγαζε η προπονήτρια την αθλητική παντόφλα με τα καρφάκια από κάτω και να σου έριχνε δυο τρεις ξυλιές γιατί δεν τέντωσες καλά το πόδι σου. Αυτός ήταν ο τρόπος που είχαν μάθει αυτοί οι άνθρωποι από τους δικούς τους προπονητές.

Ήταν ένας παλιακός, ξεπερασμένος τρόπος που θα έφτανε αργά ή γρήγορα σε τέλμα.

Εσύ έφαγες ξυλιές από προπονητές;

Τις έχω φάει και εγώ τις ξυλιές μου. Όταν όμως σου συμβαίνει αυτό και έχεις δει να συμβαίνει και σε άλλη συναθλήτριά σου, κατά κάποιο τρόπο το θεωρείς μέσα στο κεφάλι σου σαν δεδομένο, σαν κάτι φυσιολογικό. Όταν αποφάσισα να φύγω οικειοθελώς γιατί δεν μπορούσα να ανεχτώ αυτή την καταπίεση και το ψυχολογικό άγχος κατάλαβα ότι δεν είναι φυσιολογικό.

Όταν αντιμετώπισες στα 14 σου νευρική ανορεξία, ο οργανισμός σου σού χτύπησε «καμπανάκι»;

Ενώ ήμουν πάντα ένα πολύ δραστήριο άτομο, ξαφνικά ένιωθα τρομερή αδυναμία και άρχισα να έχω σκοτοδίνες. Απέκτησα και ένα κίτρινο χρώμα κι όταν το είδα στον καθρέφτη συνειδητοποίησα τι πήγα να κάνω. Οι γονείς μου φυσικά δεν είχαν καταλάβει ότι περνάω κάτι τέτοιο, δεν είχα σαν έφηβη την ανάγκη να το μοιραστώ και με εκείνους. Όταν συνειδητοποίησα ότι χάνω το χρώμα μου, την υγεία μου, την όρεξη μου για ζωή, τους το είπα και πήγαμε σε ένα διατροφολόγο και κατευθείαν το ρυθμίσαμε.

Πόσα κιλά έφτασες να ζυγίζεις;

Νομίζω γύρω στα 45 και ήμουν ήδη 1,70. Είχα πάρα πολλούς μυς, γι΄αυτό και δεν το καταλάβαινε κανείς αν δεν με έβλεπε χωρίς ρούχα.

Εγώ η ίδια δεν το καταλάβαινα και μου πήρε πολλά χρόνια να ξανακοιταχτώ στον καθρέφτη με φυσιολογικά κιλά και να πω «μ’ αρέσω, είμαι όμορφη».

Πώς σχολιάζεις τα όσα συνέβησαν με το ελληνικό #metoo; Γιατί είσαι μια πολύ όμορφη κοπέλα που σίγουρα θα ήρθε αντιμέτωπη με κακοποιητικές συμπεριφορές.

Δεν αντιδρούσα μόνο για μένα, αλλά και για συναδέλφους. Τώρα που βγήκαν αυτά στη φόρα για όλους αυτούς, και για αυτούς που δεν έχουν βγει αλλά υπάρχουν καταγγελίες, ξέρω ότι δεν υπήρξα θύμα τους. Άπαξ και ήρθα αντιμέτωπη με έναν τέτοιο άνθρωπο πρώτο και κύριο μέλημά μου ήταν να μιλάω για αυτόν και να λέω την εμπειρία που είχα σε όποιον έβρισκα μπροστά μου από τον χώρο. Δεν τους τη χάρισα ποτέ.

Τι σου έχει συμβεί προσωπικά;

Πριν πάω να βρω κάποιον πολύ γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, έμαθα ότι ο λόγος που με πήρε τηλέφωνο ήταν επειδή με είδε κάπου πολύ όμορφα ντυμένη και μάλλον ήθελε να με προσεγγίσει και ερωτικά.

Πήγα λοιπόν στο ραντεβού και απλά τον απέρριψα πριν καν προλάβει να μου κάνει την πρόταση. Πήγα πολύ διαφορετικά από ό,τι με είχε δει για να του καταρρίψω τον μύθο γύρω από την ομορφιά.

Κάποια στιγμή ακούστηκε πως θα συνεργαζόσουν με τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά δεν συνέβη ποτέ. Έφυγες επειδή προσπάθησε να σε προσεγγίσει ερωτικά;

Δεν θα το μάθω ποτέ, γιατί ήταν ένα ραντεβού στο οποίο πήγα ντυμένη με πολύ φαρδιά και καθόλου προκλητικά ρούχα. Είχα ακούσει διάφορα, όπως και για όλους αυτούς.

Ο κόσμος στον χώρο μας γνώριζε για αυτούς. Αυτό που δεν μου άρεσε στον συγκεκριμένο άνθρωπο -εκτός από αυτά που άκουσα- είναι ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε σε έναν υπάλληλο που του είχε φτιάξει καφέ και κατά λάθος του έριξε ένα κομματάκι πλαστικό.

Τότε είχε βγάλει τρομερή έπαρση, άρχισε να μιλάει πολύ άσχημα και να φωνάζει και αυτό μου είχε κάνει πολύ άσχημη εντύπωση. Αν υπήρχε περίπτωση να μπορώ να είμαι σε μια παράσταση με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν ήθελα καν.

Δεν θέλω να δουλεύω για τέτοιους ανθρώπους, που δεν σέβονται τους συνεργάτες τους.

Τι θα έλεγες αν είχες απέναντί σου τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Η μεγαλύτερη τιμωρία αυτών των ανθρώπων είναι η αποχή από όλα αυτά που τόσο καιρό νόμιζαν ότι θα είναι το βασίλειό τους για πάντα. Όσο πιο πολύ οι άνθρωποι δεν ασχολούνται με αυτούς, τόσο πιο πολύ μεγαλώνει η τιμωρία τους. Εγώ δεν άφησα κανέναν από όλους αυτούς να με θυματοποιήσει και φυσικά τους αξίζει η φυλακή, η δημόσια κατακραυγή. Εύχομαι ο κόσμος να μην ξεχάσει όλα όσα έκαναν αυτοί οι άνθρωποι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024