Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαστημική εταιρεία ιδρύει ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόζνιακ

Διαστημική εταιρεία ιδρύει ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόζνιακ

Το όνομα της νέας εταιρείας είναι Privateer Space και έχει σχεδιαστεί ώστε να «διατηρήσει το διάστημα ασφαλές και προσβάσιμο για όλη την ανθρωπότητα».

Ο εκ των ιδρυτών της Apple, Στιβ Βόζνιακ, ανακοίνωσε το λανσάρισμα μίας διαστημικής εταιρείας ακολουθώντας τα βήματα των Ίλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος.

Το όνομα της νέας εταιρείας είναι Privateer Space και έχει σχεδιαστεί ώστε να «διατηρήσει το διάστημα ασφαλές και προσβάσιμο για όλη την ανθρωπότητα», σύμφωνα με το προωθητικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον Βόζνιακ μέσω ανάρτησης στο Twitter χαρακτηρίζοντας μάλιστα το εγχείρημα μία «ιδιωτική διαστημική εταιρεία» η οποία ωστόσο «δεν θα μοιάζει με τις υπόλοιπες». Συνιδρυτής της Privateer Space είναι ο ιδρυτής της εταιρείας ρομποτικής και βαθιάς μάθησης Ripcord, Άλεξ Φίλντινγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Φίλντινγκ τυγχάνει να είναι πρώην μηχανικός της Apple.

«Εναπόκειται σε εμάς να δουλέψουμε μαζί και να κάνουμε ό,τι είναι σωστό και ό,τι είναι καλό» αναφέρεται στο προωθητικό βίντεο.

Η αλήθεια είναι ότι από όσα έγιναν γνωστά δεν είναι ξεκάθαρο με τι θα ασχολείται η Privateer Space με αποτέλεσμα μόνο εικασίες να μπορούν να γίνουν για τη νέα εταιρεία. Το πιθανότερο πάντως είναι η εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της περισυλλογής των «διαστημικών σκουπιδιών» που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Πρόκειται ουσιαστικά για υπολείμματα παλαιών δορυφόρων ή διαστημικών οχημάτων που έχουν ξεμείνει στο διάστημα.

Σχεδόν σίγουρο είναι ότι δεν θα πρόκειται για άλλη μία εταιρεία διαστημικού τουρισμού, όπως συμβαίνει με τις Virgin Galactic και Blue Origin.

Η ίδια η εταιρεία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες. Στην ιστοσελίδα της Privateer αναφέρεται απλώς ότι «παραμένουμε σε stealth mode». Το μόνο που αναφέρεται στο εταιρικό site είναι ότι συμμετέχει στο συνέδριο AMOS (Advanced Maui Optical and Space Surveillance Technologies), που πραγματοποιείται στη Χαβάη.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024