Είναι γεγονός ότι σε πάρα πολλά μέρη η γάτα απολαμβάνει την αναγνώριση που της αξίζει.

Μετά την καφετέρια στην Αϊόβα και το βιβλιοπωλείο στη Νέα Σκωτία όπου μπορείς να υιοθετήσεις μια γατούλα, τώρα  άνοιξε στην Ιαπωνία υπάρχει ένα καφέ που είναι αφιερωμένο στις…μαύρες γάτες.

Το Νεκομπιγιάκα είναι ένα καφέ στην επαρχεία Χιμέτζι, στην Ιαπωνία θα το υποδεχτούν τουλάχιστον 10 υπέροχες μαύρες γάτες. Υπάρχουν πάρα πολλά καφέ αφιερωμένα στις γάτες, στην Ιαπωνία, αλλά μόνο αυτό είναι αφιερωμένο στις μαύρες γάτες.

Η ιδέα είναι ότι οι άνθρωποι πίνουν τον καφέ τους παρέα με τις μαύρες γάτες (φοβερό προνόμιο) και αν θέλουν υιοθετούν κάποια από αυτές.

Όταν μια υιοθετηθεί τότε το καφέ φέρνει μια ακόμη μαύρη αδέσποτη γάτα από καταφύγια ώστε ο αριθμός να παραμένει περίπου σταθερό στις 10.

Από το 2013 ως τον Απρίλη του 2020 η ιδιοκτήτρια και λάτρης της γάτας κυρία Yagi με αυτό τον τρόπο έχει βρει υιοθεσία για 321 γάτες, αριθμός τεράστιος, αν με ρωτάτε.

Οι εισερχόμενοι στο καφέ πρέπει να βγάζουν τα παπούτσια τους και το πλύσιμο των χεριών είναι υποχρεωτικό.

Η πρώτη ώρα στο καφέ κοστίζει 9.5 δολάρια και κάθε επόμενο μισάωρο 4.25 δολάρια!

Δωρέες online

Δυστυχώς η πανδημία χτύπησε ανελέητα το Νεκομπιγιάκα και η προσέλευση μειώθηκε ραγδαία κάνοντας την κυριά Yagi να σκεφτεί να το κλείσει, αλλά ήταν τόση η αγάπη της για τις γάτες που ζήτησε βοήθεια online και ο κόσμος ανταποκρίθηκε προσφέροντας 11000 δολάρια σε δωρεές.

Οι δωρεές μάλιστα συνεχίζονται ακόμη!

Απολαύστε μια Youtube γατοξενάγηση στο Nekobiyaka:

*Από: tsitsosthecat.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο