Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτροκίνηση - Η Κίνα θεωρεί «υπερβολικά πολλούς» τους κατασκευαστές

Ηλεκτροκίνηση – Η Κίνα θεωρεί «υπερβολικά πολλούς» τους κατασκευαστές

Η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει την ενοποίησή τους, δήλωσε ο κινέζος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών Ξιάο Γιακίνγκ

Η Κίνα έχει «πάρα πολλούς» κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει την ενοποίησή τους, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών Ξιάο Γιακίνγκ.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι η Κίνα θα βελτιώσει το δίκτυο φόρτισης και θα επιδιώξει να αυξήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις αγροτικές αγορές.

Η προώθηση των πιο πράσινων οχημάτων από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της ρύπανσης έχει ωθήσει τους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως οι Nio, XPeng και BYD, να επεκτείνουν την παραγωγική τους ικανότητα στην Κίνα.

Ο Ξιάο δήλωσε ότι το υπουργείο του επιταχύνει τις εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στην τροφοδοσία της αγοράς αυτοκινήτων.

Η ρυθμιστική αρχή της αγοράς την περασμένη εβδομάδα επέβαλε πρόστιμο σε τρεις εταιρείες πωλήσεων ημιαγωγών για αυτοκίνητα για αύξηση των τιμών, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στη μεγαλύτερη αγορά οχημάτων του κόσμου.

Η παρατεταμένη παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς έχει επηρεάσει πολλέ μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Ford Motor, Honda Motor και Volkswagen, αναγκάζοντας πολλά εργοστάσιά τους να παραμείνουν σε αδράνεια ή να περιορίσουν την παραγωγή τους.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024