Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Γερολυμάτος - Έγινε μόδα να έχουν παρενοχληθεί πρόσωπα

Γιώργος Γερολυμάτος – Έγινε μόδα να έχουν παρενοχληθεί πρόσωπα

«Χαίρομαι που υπάρχουν καλλιτέχνες που δεν βγήκαν να μιλήσουν για σεξουαλική παρενόχληση, παρότι είχαν παρενοχληθεί», είπε, μεταξύ άλλων, ο τραγουδιστής.

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο Γιώργος Γερολυμάτος. Ο τραγουδιστής, παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στο ελληνικό metoo ωστόσο είπε πως «είναι της μόδας» να γίνονται καταγγελίες.

Παράλληλα, υπογράμμισε στο On Time ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση» και ειδικά όταν είναι εμφανίσιμος.

Δεχτήκατε ποτέ σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο σας από άνδρα ή γυναίκα για να σας προωθήσει στη δουλειά;

Βεβαίως. Και από άνδρα και από γυναίκα.

Και πώς αντιδράσατε;

Όταν δεν θέλετε, κυρία μου, κάποιον ή κάτι, σηκώνεστε και φεύγετε. Είναι πολύ απλό. Τώρα αυτά που κάνουν για εντυπώσεις και λένε ότι μου την έπεσε και με κυνήγησε κλπ., δεν νομίζω. Πρέπει να δώσεις δικαίωμα, να σε κυνηγήσει, να σε πιέσει, να σε πρεσάρει ο άλλος. Και βεβαίως με έχουν πιέσει κι εμένα, αλλά γλίστραγα σαν το χέλι. Έφευγα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Κι ειδικά όταν είσαι εμφανίσιμος.

Είναι λίγο σκληρό, ακραίο να το πω, αυτό που λέτε ότι αν δεν θες κάτι, δεν το προκαλείς ή τουλάχιστον το απωθείς.

Δεν το καταλαβαίνω γιατί σας φαίνεται περίεργο. Σας λέω ένα απλό παράδειγμα. Έρχεται μια κοπέλα στο καμαρίνι μου, κλειδώνει την πόρτα και μου την πέφτει. Δηλαδή, εγώ τι έπρεπε να κάνω;

Επειδή μου την έπεσε αυτή, να συμμετάσχω; Εγώ έλεγα ευγενικά «πήγαινε στην παρέα σου και όταν τελειώσει η βραδιά έλα να τα πούμε» κι εγώ έφευγα από την πίσω πόρτα και τελείωνε η ιστορία.

Βεβαίως σε κάποιους/ες μπορεί να συμβεί κι αυτό, δηλαδή να πιεστεί πολύ από ένα άτομο ή να παραπλανηθεί, εδώ πάμε αλλού, αλλά τελευταία έχω δει ότι έγινε μόδα να έχουν παρενοχληθεί πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο. Έλεος πια.

Όλο αυτό που έχει σκάσει με τις σεξουαλικές καταγγελίες αφορά κυρίως στο θέατρο. Κι αναρωτιέμαι στο τραγούδι είναι όλα καθαρά; Γιατί δεν έχει βγει κάποια συνάδελφός σας να κάνει καταγγελία;

Όχι, δεν είναι καθαρά. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως και στο θέατρο. Και μάλιστα και περισσότερα. Τώρα, το ότι δεν βγήκανε είναι μια έξυπνη κίνηση που έχουν κάνει πολλές και πολλοί για να μη συνεχίσουν αυτή τη συζήτηση. Διότι, σας λέω το εξής:

Υπάρχουν κυρίες, εντός εισαγωγικών, οι οποίες έκαναν καριέρα εκμεταλλευόμενες κάποιες γνωριμίες που είχαν, τους χρησιμοποίησαν και εκεί κολλήσανε σε κάποιους ανθρώπους –ή κύριοι ανάποδα- οι οποίοι είχαν δύναμη και τους/τις ανέβασαν στην ιεραρχία.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δεν ενέδωσαν ούτε μια στιγμή και δεν έκαναν ποτέ καριέρα. Να σου πω κάτι που μου συνέβη. Μου κόλλησε σπουδαίος γκέι μάνατζερ από την Ευρώπη.

Μου έκανε πρόταση να με πάρει στο εξωτερικό να ηχογραφήσουμε τραγούδια, να κάνω διεθνή καριέρα, γιατί ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής σε μια μεγάλη εταιρεία, αλλά εγώ αρνήθηκα.

Και αυτό γιατί ήξερα εκ των προτέρων ότι θα έπρεπε να δώσω κάτι άλλο και δεν το έκανα. Αλλά δεν το σχολίασα κιόλας. Δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση αυτό. Είναι μια πραγματικότητα που συμβαίνει σε όλους μας.

Γι’ αυτό λέω, εσύ έχεις τη μαγκιά, σου κολλάνε, φεύγεις. Όχι κάθισα, τον κοίταζα λέει από επάνω και του έλεγα «τι είναι αυτό που κάνετε τώρα;». Δηλαδή, έλεος πια.

Πιστεύετε ότι με τις καταγγελίες που έγιναν θα υπάρξει μια εκκαθάριση στον καλλιτεχνικό χώρο;

Χαίρομαι που υπάρχουν καλλιτέχνες –ηθοποιοί και τραγουδιστές- που δεν βγήκαν να μιλήσουν για σεξουαλική παρενόχληση, παρότι είχαν και παρενόχληση, αλλά και πέρασαν πολλά στην καριέρα τους.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο σπουδαίοι για μένα. Καλό είναι κάποιοι άνθρωποι να καταγγέλλουν τέτοια θέματα, όχι όμως όλοι, αδελφάκι μου. Βγήκανε τώρα και το κάνανε μόδα. Πάντα συνέβαιναν αυτά.

Πιστεύετε ότι θα σταματήσει όλο αυτό μετά τις καταγγελίες, καθώς και κάποιοι έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, που θα τους κρίνει, ή θα συνεχίσει;

Θα συνεχίσει. Όσο υπάρχουν άνθρωποι δεν σταματάει ποτέ. Αυτό συμβαίνει και σε άλλες δουλειές. Πηγαίνεις και σου λέει ο προϊστάμενος «έλα εδώ κούκλα μου, το μεσημέρι σε θέλω να πάμε να φάμε παρέα και μετά έλα στο γραφείο μου να σου χαϊδέψω λίγο το κεφαλάκι».

Λοιπόν, ή πας ή δεν πας. Ή θέλεις ή δεν θέλεις. Το να αποφύγεις, μπορείς.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024