Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάρα Χάρντινγκ - Στην έρευνα για τον καρκίνο τα έσοδα του τελευταίου της single

Σάρα Χάρντινγκ – Στην έρευνα για τον καρκίνο τα έσοδα του τελευταίου της single

Τα έσοδα από το τελευταίο single της Σάρα Χάρντινγκ, μέλους του γυναικείου συγκροτήματος Girls Aloud θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση της έρευνας στο κέντρο θεραπείας του καρκίνου, στο οποίο νοσηλευόταν πριν από τον θάνατό της.

Το τελευταίο τραγούδι της Σάρα Χάρντινγκ, Wear It Like a Crown, ήταν στην κορυφή του chart του iTunes τον Μάρτιο και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διοχετευθούν στο ίδρυμα Christie NHS, το οποίο διαχειρίζεται το νοσοκομείο Christie στο Μάντσεστερ, όπου νοσηλευόταν η Σάρα Χάρντινγκ.

Σε ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της έρευνας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες ηλικίας 30-39 ετών που δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό της νόσου.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει ξεκινήσει ήδη εκστρατεία crowdfunding για να συγκεντρώσει επιπλέον οικονομικούς πόρους για ερευνητικούς σκοπούς.

«Η Σάρα ήταν εξαιρετικά παθιασμένη με την έρευνα για τον καρκίνο του μαστού και μιλούσε συχνά για τη σημασία της χρηματοδότησής της» δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο BBC σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μητέρα της Σάρα Χάρντινγκ ανακοίνωσε τον θάνατο της κόρης της στο Instagram την Κυριακή.

Ως μέλος των Girls Aloud, η Σάρα Χάρντινγκ, η οποία πέθανε σε ηλικία 39 ετών, είχε 21 singles στο Top 10 chart του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά την επιτυχία της με τις Girls Aloud ξεκίνησε καριέρα ηθοποιού και έκανε επίσης επιτυχημένες εμφανίσεις σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές ριάλιτι.

Η Χάρντινγκ αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Όταν κυκλοφόρησε το Wear It Like a Crown, ανακοινώνοντας ότι όλα τα κέρδη θα διατεθούν στο Christie είπε: «Αν έχετε διαβάσει το βιβλίο μου θα ξέρετε πόσο καταπληκτικοί είναι οι γιατροί , οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό στο Christie. Είναι πραγματικοί άγγελοι».

O δρ Σάσα Χάουελ, o οποίος, είχε αναλάβει τη θεραπεία της τραγουδίστριας θα ηγηθεί της έρευνας, εστιάζοντας στην εξέταση των παραγόντων κινδύνου και των ποσοστών πρόβλεψης για γυναίκες στην ηλικία των 30 ετών χωρίς οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, ανέφερε το BBC.

Μιλώντας μετά τον θάνατο της Χάρντινγκ, ο Χάουελ είπε στο Sky News: «Είναι ασυνήθιστο για τις γυναίκες στα 30 τους να αναπτύξουν την ασθένεια, αλλά δυστυχώς, όταν συμβαίνει τείνει να είναι λίγο πιο επιθετική».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024