Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαγωνισμός μαγειρικής με βιώσιμα θαλασσινά έρχεται στην Αθήνα

Διαγωνισμός μαγειρικής με βιώσιμα θαλασσινά έρχεται στην Αθήνα

Ο διαγωνισμός Olivier Roellinger για τη διαφύλαξη των θαλάσσιων πόρων έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων αρχιμαγείρων. Η σχολή Le Monde στην Αθήνα υποδέχεται την 10η διοργάνωση του διαγωνισμού την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου.

Tην ώρα που τα ψάρια, τα μαλάκια και τα οστρακοειδή γοητεύουν ολοένα και περισσότερο τους καταναλωτές, οι θαλάσσιοι πόροι εξαντλούνται.

Ο διαγωνισμός Olivier Roellinger στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαγείρων και επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης όσον αφορά στους αλιευτικούς πόρους και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στον κλάδο. Ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των επαγγελματιών της αλιείας και των καταναλωτών, οι σεφ κατευθύνουν τους πελάτες μέσω της επιλογής των προτεινόμενων ειδών, προσανατολίζοντάς τους προς είδη που δεν υφίστανται υπερεκμετάλλευση.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον περιβαλλοντικό οργανισμό Ethic Ocean, τη σχολή Ferrandi Paris, τη σχολή Yvon Bourges de Dinard και την ένωση Relais & Chateaux. Απευθύνεται σε μαθητευόμενους κάτω των 25 ετών που φοιτούν σε κέντρα ξενοδοχειακής εκπαίδευσης, καθώς και σε νέους επαγγελματίες κάτω των 35 ετών. Εγκαινιάστηκε στη Γαλλία το 2011, επεκτάθηκε στην Ευρώπη το 2016 και διεθνώς το 2018.

Στη σχολή Le Monde θα πραγματοποιηθούν από τις 9 Σεπτεμβρίου οι δοκιμασίες δεξιοτήτων της κατηγορίας «Φοιτητές της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης».

Νέοι φοιτητές που σπουδάζουν σε ξενοδοχειακές σχολές σε χώρες της νότιας και ανατολικής Ευρώπης θα παρουσιάσουν το μαγειρικό τους ταλέντο και θα υπερασπιστούν τη δέσμευσή τους για τη διαφύλαξη των θαλάσσιων πόρων.

Θα εκτελέσουν δύο συνταγές, μια υψηλής γαστρονομίας και μια απλούστερη, για το σπίτι, χρησιμοποιώντας προϊόντα της θάλασσας. Θα αιτιολογήσουν την επιλογή των υλικών βάσει κριτηρίων βιωσιμότητας, προφορικά, ενώπιον της κριτικής επιτροπής.

«Οι υποψήφιοι αποδεικνύουν πως η γεύση μπορεί να συνδυαστεί με τη βιωσιμότητα» σχολίασε ο Olivier Roellinger, σεφ των εστιατορίων Maisons de Bricourt και αντιπρόεδρος της ένωσης Relais & Châteaux.

«Είμαστε υπερήφανοι που φιλοξενούμε τον 10ο διαγωνισμό Olivier Roellinger στη σχολή μας […] Είναι μια υπόσχεση για το ότι οι μελλοντικές γενιές στη γαστρονομία θα εργαστούν αρμονικά με τους διαθέσιμους φυσικούς πόρους» δήλωσε ο Νικόλας Βελισσαρόπουλος, διευθυντής διεθνών σχέσεων της σχολής Le Monde

Οι νέοι φοιτητές, προερχόμενοι από την Κύπρο, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα, μαζί με μια αντιπροσωπεία μαθητών της σχολής του Dinard στη Γαλλία, θα γίνουν δεκτοί στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, σε μια εορταστική δεξίωση ενόψει της 10ης επετείου του διαγωνισμού.

Ο Patrick Maisonnave, πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, ανέφερε: «Η γενιά μας και αυτές που θα μας διαδεχθούν επωμίζονται μια τεράστια ευθύνη: την προστασία της βιοποικιλότητας παντού στον πλανήτη και ιδίως στις θάλασσες και στους ωκεανούς. Χαίρομαι που φιλοξενούμε το διαγωνισμό Olivier Roellinger, σε συνεργασία φέτος με τη σχολή Le Monde, στην Αθήνα, γιατί η ευθύνη αυτή, που είναι τόσο δική μου όσο και όλων των επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης αλλά και των καταναλωτών στο σύνολό τους, ξεκινά από το πιάτο μας!»

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024