Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπελμοντό - Οι κατακτήσεις του πιο ωραίου «άσχημου» του γαλλικού σινεμά

Μπελμοντό – Οι κατακτήσεις του πιο ωραίου «άσχημου» του γαλλικού σινεμά

Ξετρέλαινε τις γυναίκες με το ιδιαίτερο απίλ του

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό φεύγοντας σήμερα (6/9) από την ζωή δεν αφήνει πίσω του μόνο μια αξιοσημείωτη καριέρα, αλλά και μερκούς πραγματικά… κινηματογραφικούς έρωτες.

Στις 9 Απριλίου του 1933 γεννιέται στα βορειοδυτικά προάστια του Παρισιού ένας ηθοποιός που διέπρεψε ιδίως κατά την τη λαμπερή δεκαετία του ’60 και ’70 στον γαλλικό και όχι μόνο κινηματογράφο.

Ο ζεν πρεμιέ του σινεμά, Ζαν Πολ Μπελομοντό, που ξεχώρισε πολύ νωρίς στα μάτια του φημισμένου σκηνοθέτη Ζαν Λικ Γκοντάρ χαρακτηρίστηκε δικαίως ως ο Γάλλος Τζέημς Ντιν και γνώρισε αμέτρητες στιγμές δόξας.

Τον αποκαλούν ωραίο άσχημο του σινεμά, κάτι που για αρκετές γυναίκες ακούγεται παράλογο, μιας που πολλοί κλασικά όμορφοι άντρες ωχριούσαν μπροστά στην ακαταμάχητη γοητεία του Μπελμοντό.

Μια αναδρομή στην λαμπερή, μποέμ του ζωή, αποδεικνύει πως υπήρξε πόθος πολλών γυναικών εντός και εκτός γυρισμάτων.

Η πρώτη του γυναίκα, η Ελοντί

Η Ελοντί Κονστάντ και η Ούρσουλα Άντρες

Ο Μπελμοντό παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1953 τη διάσημη χορεύτρια, Ελοντί Κονστάντ με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, την Φολάνς το 1960 και τον Πολ το 1963.

Η πρώτη σύζυγος του Ζαν Πολ Μπελμοντό είχε ήδη μια κόρη, από παλιότερη σχέση, την Πατρίσια, την οποία και τεκνοθέτησε ο ηθοποιός.

Ο γάμος του Ζαν Πολ Μπελμοντό τα πάει μια χαρά ως το 1965, όταν και συναντά στα γυρίσματα της ταινίας «Κινέζικες περιπέτειες στην Κίνα», την ντίβα του κινηματογράφου Ούρσουλα Άντρες.

Σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς έπειτα από την κλασική σήμερα σκηνή με το μπικίνι στην ταινία Τζέιμς Μποντ, η Αντρες παίρνει το μυαλό του Γάλλου καλλιτέχνη που την ερωτεύεται παράφορα.

Η απατημένη σύζυγος του ζητά σύντομα διαζύγιο και έτσι Άντρες και Μπελμοντό μπορούν να ζήσουν τον έρωτά τους δίχως να κρύβονται από τα φλας των φωτογράφων.

Η ώρα της Λάουρας και της Νατί

Το ειδύλλιο που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, με δημοσιεύματα και φλογερές φήμες, θα τελειώσει το 1972, καθώς η καρδιά του Ζαν Πολ Μπελμοντό θα σκιρτήσει για μια άλλη γυναίκα.

Η μούσα του ιταλικού σινεμά Λάουρα Αντονέλι θα μοιραστεί τη ζωή της με τον ηθοποιό ως και το 1980.

Μπελμοντό και Αντονέλι

Ο Γάλλος αστέρας Ζαν Πολ Μπελμοντό είναι πια 46 ετών, ωριμότερος από ποτέ και σε πολύ καλό σημείο στην καριέρα του.

Τότε, λοιπόν,  ξεκινά νέο ρομαντικό στόρι με μια δασκάλα μπαλέτου, την Νατί Ταρντιβέλ. Θα συζήσουν για πολλά χρόνια, πριν αποφασίσουν να παντρευτούν στην αυγή του νέου αιώνα.

Με τη Νατί και ένα από τα σκυλάκια τους

Ένα χρόνο μετά τον γάμο τους, το 2003, ο Μπελμοντό θα γίνει για τέταρτη φορά πατέρας στην μικρή του κόρη Στέλλα. Πέντε χρόνια αργότερα το ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει.

Η τελευταία σύντροφος της ζωής του

Η τελευταία του σύντροφος, μια εκρηκτική παρουσία πολλές δεκαετίες μικρότερή του θα τον συνοδεύσει στο Φεστιβάλ Καννών το 2011.

Ο Μπελμοντό είναι τιμώμενο πρόσωπο του φημισμένου φεστιβάλ και τα φλας όλων πέφτουν στο μοντέλο που έχει φιγουράρει με σέξι  αμφίεση στο εξώφυλλο του βελγικού Playboy, Μπάρμπα Γκαντόλφι. Η σχέση αυτή, που όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ είναι και η τελευταία γνωστή για τον ηθοποιό θα διαλυθεί το 2012.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο ηθοποιός φαίνεται πως είχε επιλέξει να είναι μόνος και να περνά τον χρόνο του με αγαπημένα του πρόσωπα, όπως με τον γιο του Πολ, αλλά και με καλούς φίλους, όπως τον Αλέν Ντελόν.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024