Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

«Η Σερβία σήμερα θρηνεί για την αποχώρηση του θρυλικού Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος δεν ήταν μόνο ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες αλλά και μεγάλος φίλος της χώρας μας και τους λαού μας» αναφέρει ο κ. Βούτσιτς στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στήριξε τη Σερβία σε δύσκολες στιγμές

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξήρε το σθένος που επέδειξε ο Μίκης Θεοδωράκης το 1999 καταδικάζοντας τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας. «Θα τον θυμόμαστε για τη αιώνια μουσική του με την οποία άφησε το στίγμα του σε όλο τον κόσμο, αλλά και για το θάρρος του να στηρίξει τη Σερβία στις πιο δύσκολες στιγμές και σε μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που τέθηκε η χώρα μας κατά τους βομβαρδισμούς του 1999» επισημαίνει.

«Μεγάλος καλλιτέχνης, αγωνιστής για το δίκαιο, άνθρωπος φιλελεύθερου πνεύματος ο Μίκης άφησε ένα μοναδικό στίγμα στην ιστορία της μουσικής αλλά και στις καρδιές μας. Αντίο, μεγάλε μαέστρο! Η Σερβία θα σε θυμάται! » καταλήγει στην ανακοίνωση του για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί ένα από τα πρώτα θέματα της επικαιρότητας στη Σερβία. Σε όλα τα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά στη συμβολή του στον παγκόσμιο πολιτισμό με τη μουσική του αλλά και στις πολιτικές και κοινωνικές του ευαισθησίες.

Ιδιαίτερα τα σερβικά ΜΜΕ ασχολούνται με την καταδίκη των νατοϊκών βομβαρδισμών  και αναμεταδίδεται από τα τηλεοπτικά κανάλια η ομιλία του από τη συναυλία  που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος το 1999.

«Στην Ουάσιγνκτον υπογράφτηκε η θανατική καταδίκη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Υπογράφτηκε ο θάνατος του διεθνούς δικαίου. Υπογράφτηκε ο νόμος της ζούγκλας, ο νόμος και το δίκαιο του ισχυροτέρου. Οι ΗΠΑ με τη συνενοχή των ευρωπαϊκών κρατών μπορούν τώρα να δικάζουν να καταδικάζουν και να τιμωρούν οποιονδήποτε νομίζουν ότι αντιτάσσεται στα σχέδιά τους» τόνιζε ο Μίκης Θεοδωράκης και μεταξύ άλλων πρόσθετε:

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μπαίνουμε σε ένα νέο μεσαίωνα. Προμηθευτείτε όλοι ρούχα ζεστά. Μας περιμένει ένας ιστορικός παγετός».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο