Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηνωμένο Βασίλειο - Τέλος στη δικαστική διαμάχη - Θανατώθηκε το αλπακά Τζερόνιμο

Ηνωμένο Βασίλειο – Τέλος στη δικαστική διαμάχη – Θανατώθηκε το αλπακά Τζερόνιμο

Το πρωί της Τρίτης (31/8) μια ομάδα τεσσάρων κτηνιάτρων υπέβαλε το αλπακά σε ευθανασία. Οι υποστηρικτές του είχαν κατασκηνώσει στο αγρόκτημα για να το προστατεύσουν ενώ υπήρξαν και έντονες διαμαρτυρίες.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια αγώνων στα δικαστήρια, το οκτάχρονο αλπακά του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Τζερόνιμο, θανατώθηκε. Το πρωί της Τρίτης 31 Αυγούστου το ζώο μεταφέρθηκε από το σπίτι του στο Shepherds Close Farm στο νότιο Γκλόστερσχαϊρ και του έγινε ευθανασία.

Είχε βρεθεί δύο φορές θετικό στη φυματίωση βοοειδών

Περίπου στις 11:00, μια ομάδα τεσσάρων κτηνιάτρων ντυμένη με προστατευτικές φόρμες και με τη συνοδεία τουλάχιστον 10 αστυνομικών, υπέβαλε τον Τζερόνιμο σε ευθανασία. Μάλιστα, υποστηρικτές είχαν κατασκηνώσει στο αγρόκτημα σε μια ύστατη προσπάθεια να τον προστατεύσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η εντολή για τη θανάτωσή του είχε οδηγήσει την ιδιοκτήτριά του, Έλεν Μακντόναλντ, να κάνει έκκληση στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, και τη σύζυγό του Κάρι, να δείξουν έλεος.

«Αγνόησαν τις εκκλήσεις μας για διάλογο»

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά, επίμονα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις, και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, προτείνοντας μια διαφορετική πορεία που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις προτεραιότητές της στην αντιμετώπιση της φυματίωσης των βοοειδών και επίσης να σώσει τη ζωή του Τζερόνιμο. Η κυβέρνηση αρνήθηκε», σημείωσε η Μακντόναλντ.

«Τώρα γνωρίζουμε ότι όχι μόνο αγνόησαν τις συνεχείς εκκλήσεις μας για εποικοδομητικό διάλογο αλλά δεν είχαν καμία πρόθεση να ασχοληθούν μαζί μας. Στην πραγματικότητα, όλη την ώρα σχεδίαζαν απλώς να δολοφονήσουν τον Τζερόνιμο», κατέληξε σε δηλώσεις της.


Πηγή: Guardian

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024