Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρίνα Καλογήρου - Η συγκλονιστική ανάρτηση για την καταστροφική φύση του ανθρώπου

Μαρίνα Καλογήρου – Η συγκλονιστική ανάρτηση για την καταστροφική φύση του ανθρώπου

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την περιβαλλοντική καταστροφή με μια ανάρτηση-γροθιά στο στομάχι

Με μια ανάρτηση-γροθιά στο στομάχι, η Μαρίνα Καλογήρου μίλησε για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλεί η δράση του ανθρώπου στον πλανήτη.

Η γνωστή ηθοποιός, που φέτος θα πρωταγωνιστεί στη σειρά του MEGA, «Κομάντα και Δράκοι», ανάρτησε μια σειρά από φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται με τα μάτια δεμένα με μια μάσκα, την οποία στη συνέχεια φορά κανονικά, ενώ σημειώνει ότι βρίσκεται στο Ζάλογγο.

Συνδέοντας την επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση με τις φετινές οικολογικές καταστροφές (και όχι μόνο), η Μαρίνα Καλογήρου κάνει λόγο για τη «φύση που επαναστατεί» και μας καλεί να αλλάξουμε νοοτροπία για να σώσουμε τον πλανήτη.

Σε μια ανάρτηση που πραγματικά συγκλονίζει, η γνωστή ηθοποιός καλεί τους ανθρώπους να δώσουν τέλος στη βία και την ασχήμια και να αντιληφθούν τους εαυτούς τους ως μέρη ενός συνόλου.

Συγκεκριμένα, γράφει:

«200 χρόνια μετά

Η φύση επαναστατεί.
Ο άνθρωπος φέρει την καταστροφή σε όλα τα επίπεδα.
Στο υλικό επίπεδο, καταστρέφει τη γη.
Σε πνευματικό επίπεδο, καταστρέφει τον εαυτό του ορίζοντας Θεό του το χρήμα και χάνοντας την ουσία της ύπαρξής του.
Σε κοινωνικό επίπεδο, πράττοντας με ένα τεράστιο Εγώ (εγώ, η καριέρα μου, τα παιδιά μου, η οικογένειά μου) και αγνοώντας την ενότητά του με όλα όσα υπάρχουν.

Ο άνθρωπος καταστρέφει το Θαύμα.

Είμαστε τόσο αστείοι να νομίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο της ζωής. Είμαστε τόσο μικροί, ανίδεοι και αλαζόνες και πιστεύουμε ότι αυτό το ελάχιστο διάστημα στο χώρο-χρόνο που συμβαίνει η ζωούλα μας όλα είναι τόσο σημαντικά, εδώ γίνονται οι σπουδαίες αλλαγές, τώρα συμβαίνουν τα σπουδαία γεγονότα που θα αλλάξουν τον κόσμο. Τώρα που ζω εγώ.
Εγώ…Εγώ…

Η μόνη ευθύνη μας είναι να υπηρετήσουμε το μεγάλο σχέδιο, το σχέδιο που διανύει το σύμπαν εκατομμύρια χρόνια πριν και μετά από εμάς. Να κλείσουμε το μικρό στοματάκι μας και το υπερφύαλο μυαλουδάκι μας και να χαμογελάσουμε ταπεινά στην απεραντοσύνη και τη σοφία αυτής, χωρίς να ζητάμε τίποτα.
Να κάνουμε το πέρασμά μας όσο πιο σεμνά και ευτυχισμένα, εισπράττοντας τα απλόχερα δώρα και υπομένοντας τις συνέπειες της βλακείας των προγόνων.
Αγαπώντας. Συγχωρώντας.
Μη δημιουργώντας άλλη ασχήμια, άλλη βία, άλλη καταστροφή.
Επίτρεψε, επίλεξε τη χαρά. Αυτή που υπάρχει ακόμα την ώρα που χάνεις τα πάντα, την ώρα που νομίζεις ότι χάνονται τα πάντα. Την ώρα που η ζωή ξέρει, η φύση ξέρει, το σύμπαν ξέρει, και δε φοβάται να πράξει αυτό που πρέπει να γίνει, όπως φοβάσαι εσύ που είσαι ακόμα πολύ μικρός για να γνωρίζεις οτιδήποτε».

Δείτε την ανάρτηση:

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024