Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το κινητό σας δεν συνδέεται με το αυτοκίνητο; Δεν είστε μόνοι

Το κινητό σας δεν συνδέεται με το αυτοκίνητο; Δεν είστε μόνοι

Τα ηλεκτρονικά συστήματα των σύγχρονων οχημάτων αποδεικνύονται προβληματικά ή δύσχρηστα.

Τα προβλήματα στη σύνδεση των κινητών τηλεφώνων με τα ηλεκτρονικά συστήματα των σύγχρονων οχημάτων είναι πλέον το νούμερο ένα παράπονο των αγοραστών νέων αυτοκινήτων, αποκαλύπτει έκθεση στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία έρευνας αγοράς J.D. Power αναφέρει ότι οι δυσκολίες χρήσης των ηλεκτρονικών συστημάτων του ταμπλό αντιστοιχούν σε 6 από τα 10 συνηθέστερα παράπονα των αγοραστών το 2021.

Η έκθεση της εταιρείας για την ποιότητα των νέων οχημάτων (Initial Quality Study), βασισμένη στις απαντήσεις 111.000 αγοραστών, αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην προσπάθειά τους να μετατρέψουν τα οχήματα σε κινητά με ρόδες, επισημαίνει το Reuters.

Τα παράπονα για μηχανικά ελαττώματα έχουν μειωθεί, ωστόσο οι οδηγοί συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται με δύσχρηστες οθόνες αφής, ραδιόφωνα χωρίς φυσικά κουμπιά για την ένταση και κινητά τηλέφωνα που αρνούνται να συνδεθούν με τα συστήματα του ταμπλό, ανέφερε ο Ντέιβιντ Σάρτζεντ, αντιπρόεδρος της J.D. Power για θέματα ποιότητας αυτοκινήτων.

Για το 2021, το συχνότερο παράπονο μεταξύ των καταναλωτών ήταν η αδυναμία σύνδεσης του κινητού με τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, τα οποία υποτίθεται ότι εμφανίζουν την οθόνη του κινητού στο ταμπλό και προσομοιώνουν τη λειτουργία του.

Η προσομοίωση της λειτουργίας των smartphone στο ταμπλό, δυνατότητα που υποτίθεται ότι υπάρχει στο ένα τρίτο των μοντέλων του 2021, παραμένει σημαντική πρόκληση «για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που προσφέρουν τη λειτουργία στους καταναλωτές» ανέφερε ο Σάρτζεντ.

«Οι κατασκευαστές και οι εταιρείες τεχνολογίας δείχνουν με το δάχτυλο η μία την άλλη με τους καταναλωτές εγκλωβισμένους στη μέση» σχολίασε.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τα συχνότερα παράπονα βρίσκονται τα συστήματα αναγνώρισης φωνητικών εντολών, τα οποία βρίσκονταν στην πρώτη θέση από το 2012 μέχρι φέτος. Σύμφωνα με τον Σάρτζεντ, η υποχώρηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι οδηγοί προτιμούν να δίνουν φωνητικές εντολές από το κινητό, παρακάμπτοντας τα δύσχρηστα συστήματα των οχημάτων.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα προβλήματα για τις οθόνες αφής του ταμπλό.

«Οι καταναλωτές θεωρούν πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αλλάξεις την ένταση στο ραδιόφωνο από ό,τι το να γυρίζεις ένα κουμπί» σχολίασε ο Σέρτζαντ.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024