Η Google μετέθεσε για τον Ιανουάριο του 2022 την υποχρεωτική επιστροφή των υπαλλήλων της στο γραφείο, ακολουθώντας το παράδειγμα των γειτόνων της στη Σίλικον Βάλεϊ, λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του στελέχους Δέλτα του κοροναϊού.

«Χαίρομαι που πολλά από τα γραφεία μας έχουν ήδη ξανανοίξει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σούνταρ Πιτσάι, διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού γίγαντα, «αλλά σε πολλά μέρη του κόσμου η πανδημία εξακολουθεί να προκαλεί αβεβαιότητες».

Η υποχρεωτική επιστροφή παγκοσμίως στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου του 2022 «για να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές» στους εργαζόμενους, είπε.

«Θα λάβετε ειδοποίηση 30 ημέρες νωρίτερα ότι οφείλετε να επιστρέψετε στο γραφείο» διευκρίνισε.

Οι γείτονες της Google στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, η Facebook και η Apple, προχώρησαν πρόσφατα σε παρόμοιες ανακοινώσεις. Οι εταιρείες προέβλεπαν μια επιστροφή το φθινόπωρο χάρη στις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της Covid-19, όμως αναθεώρησαν τα σχέδιά τους λόγω του νέου κύματος της πανδημίας.

Όπως και άλλες επιχειρήσεις τεχνολογίας, η Google έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υπαλλήλους της.

Η τηλεργασία έχει προκαλέσει συζητήσεις μεταξύ των εργαζομένων που επιθυμούν να επιστρέψουν στα γραφεία τους και να εργάζονται όπως πριν από την υγειονομική κρίση, αυτών που προτιμούν την τηλεργασία και αυτών που προτιμούν ένα υβριδικό μοντέλο.

Ήδη από την περασμένη χρονιά, η Twitter προσέφερε στους υπαλλήλους της τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι τους επ’ αόριστον. Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ έκρινε από την πλευρά του ότι το μισό του εργατικού δυναμικού της πλατφόρμας θα μπορούσε να εργάζεται εξ αποστάσεως σε δέκα χρόνια.

«Η πανδημία είναι μια πρόκληση που μας κάνει όλους πιο ταπεινούς και έχω εντυπωσιαστεί πολύ από τον τρόπο που προσαρμόζονται οι ομάδες μας» είπε ο Πιτσάι.

Ο επικεφαλής της Google δεσμεύτηκε παράλληλα για δύο νέα ρεπό που θα δώσει η εταιρεία στο προσωπικό της παγκοσμίως, στις 22 Οκτωβρίου και τις 17 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr