Το λεύκωμα «Sasuke» που εξέδωσε προσφάτως ο οίκος Atelier EXB δεν προορίζεται απλά και μόνο για όσους λατρεύουν τις γάτες.

Είναι σχεδόν μια μεταμόρφωση του φωτογράφου Masahisa Fukase, καθώς με τον φακό του αποτυπώνει τα καμώματα των δύο γατιών του, του Sasuke και της Momoe.

«Πέρασα τόσο πολύ χρόνο μπρούμητα για να φτάσω στο επίπεδο της γάτας που έγινα γάτα» λέει ο εμβληματικός ιάπωνας φωτογράφος (1934–2012).

«Τι απόλαυση ήταν, μέρα με τη μέρα, να φωτογραφίζω τα παιχνίδια αυτών των δύο αγαπημένων πλασμάτων. Έγινα αιχμάλωτος της όλο χάρη γοητείας των γατιών. Μπρούσα, στα μάτια τους, να δω την αντανάκλασή μου.

Ήθελα να φωτογραφίσω την αγάπη που έβλεπα μέσα τους. Με μια έννοια, αυτά είναι περισσότερο πορτρέτα του εαυτού μου απ’ ό,τι φωτογραφίες του Sasuke και της Momoe».

Ο Fukase είναι τολμηρός με τη φωτογραφική μηχανή του. Πειραματίζεται, όπως πειραματιζόταν και ο Etienne-Jules Marey (1830–1904), ο οποίος μια μέρα πέταξε τη γάτα του ψηλά για να τη φωτογραφίσει.

Και αποδεικνύει τη φρενίτιδα πειραματισμού η οποία τον κατέλαβε με το να ιχνηλατεί με τον φακό του μια σειρά χασμουρητών του Sasuke.

«Αλλά μιας και χασμουριέται μόνο μετά από έναν υπνάκο, έπρεπε να τον βάλω στο κρεβάτι, να στήσω την κάμερά μου όσο κοιμόταν, μετά να τον ξυπνήσω, έτοιμος για το κλικ.

Στην πραγματικότητα, δεν του άρεσε του Sasuke όλο αυτό. Μετά από ένα μήνα περίπου αυτής της συγκεκριμένα προσανατολισμένης δουλειάς, είχα έναν πολύ μεγάλο αριθμό χασμουρητών» εξομολογείται ο ίδιος σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Αναρωτιέμαι αν άλλος φωτογράφος στον κόσμο έχει τραβήξει τόσες πολλές φωτογραφίες γάτας που χασμουριέται όσο εγώ» είπε.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τα χασμουρητά του Sasuke καταλαμβάνουν 28 διαδοχικές σελίδες στο λεύκωμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο