Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο – Ισχυρή προστασία από τη νοσηλεία δείχνουν τα στοιχεία του CDC

Εμβόλιο – Ισχυρή προστασία από τη νοσηλεία δείχνουν τα στοιχεία του CDC

«Τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά στην πρόληψη της νοσηλείας και της σοβαρής νόσου αλλά ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην πρόληψη της λοίμωξης ή της ήπιας συμπτωματικής νόσου»

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της ασυμπτωματικής ή της ελαφράς λοίμωξης, παραμένει όμως σε υψηλά επίπεδα όσον αφορά τη σοβαρή νόσο που απαιτεί νοσηλεία, ανακοινώθηκε σε συνάντηση των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας κατά 75 με 95 τοις εκατό, ανέφερε η δρ Σάλι Όλιβερ των CDC σε συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης.

Σημαντική μείωση καταγράφεται ωστόσο στην πρόληψη της ασυμπτωματικής λοίμωξης, η οποία έχει μειωθεί στο 39 με 85 τοις εκατό.

«Τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά στην πρόληψη της νοσηλείας και της σοβαρής νόσου αλλά ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην πρόληψη της λοίμωξης ή της ήπιας συμπτωματικής νόσου» ανέφερε η Όλιβερ σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πτώση της αποτελεσματικότητας φαίνεται να οφείλεται στην πάροδο του χρόνου μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης αλλά και στην εξάπλωση του άκρως μεταδοτικού στελέχους Δέλτα, είπε.

Τα νούμερα που παρουσίασε βρίσκονται γενικά σε συμφωνία με πρόσφατα ευρήματα του ισραηλινού υπουργείου Υγείας, το οποίο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στην ήπια συμπτωματική νόσο έχει πέσει από το 94 στο 39 τοις εκατό.

Ωστόσο η αποτελεσματικότητα έναντι της σοβαρής νόσου παραμένει πολύ υψηλή, στο 91%, ενώ η αποτελεσματικότητα όσον αφορά την εισαγωγή σε νοσοκομείο φτάνει το 88%, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο.

Όσον αφορά τη λεγόμενη τρίτη δόση, η Όλιβερ ανέφερε πως απαιτούνται περισσότερα δεδομένα πριν αρχίσει η μαζική χορήγηση.

Τόνισε πάντως πως απαιτείται υψηλή εμβολιαστική κάλυψη σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες παραλαγές» είπε.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024